Foto: 

CEDIDA
Jo Jet i Maria Ribot formen part de la nova escena musical independent del país

Maria Ribot: “La cultura és el foc al voltant del qual tots ens reunim”

Jo Jet i Maria Ribot presentaran 'Lliure o descansar' el proper divendres 10 al Teatre Kursaal
Gemma Urgell
,
09/02/2017
Música
Emocions, cançons i persones, així és com es defineixen Jo Jet i Maria Ribot. Crítics i seguidors en destaquen la seva proximitat i la capacitat d’emocionar. Cançons transparents, poètiques i alhora senzilles. Presenten al Teatre Kursaal el seu directe ‘Lliure o descansar’, un concert i un duet que busca que el públic estigui ben a la vora de l’artista. I és que l'escenari es convertirà per una nit en una habitació on el públic podrà decidir si vol ser lliure o descansar; si vol arriscar-se o mantenir-se en zona segura. Del nou disc, del concert i del seu projecte artístic en parlem amb Maria Ribot.

- Una guitarra i dues veus. Diuen que genereu una autèntica seducció al públic. Com us ho feu?
No ho fem volent, és el feedback que rebem. Crec que succeeix perquè som molt sincers i connectem amb l’emoció. Parlem de coses molt quotidianes, de coses que tots vivim, d’amor, de com ens sentim, etc. També som molt senzills i gaudim molt dalt de l’escenari.

- Treballeu molt l’escenografia. Què ens trobarem al Kursaal?
En aquest projecte que engloba ‘Lliure o descansar’ hem pretès anar més enllà de la música, són diferents portes que estem obrint. L’escenografia és una d’aquestes portes. Ens trobareu enquadrats en un capçal d’un llit, amb una tauleta de nit i amb la taula de mescles fent de rebedor… La sala és una habitació, té un sentit molt conceptual. De fet, per exemple, si busqueu a You Tube, trobareu que s’ha fet un vídeo de cada cançó amb imatges de persones sobre un llit.

  • imatge de control 1per1

- El llit és la imatge del vostre darrer disc ‘Lliure o descansar’ i de fet, el centre de tot plegat, oi?  
Sí, el títol ho engloba tot, és el qüestionament vital d’escollir si ser lliures i anar per un camí incert que significarà que sempre haurem d’estar al peu del canó, o bé triar descansar que és la via que ens dóna seguretat però que potser no ens omple tant. I la metàfora és fer-se el llit o no. Es traspua en cada cançó, en cada acte que fem, en cada projecte que fem.

- I vosaltres sou lliures o descanseu?
Crec que som molt lliures. De fet, dedicar-se a la música o intentar-ho, ja és un acte de llibertat en sí mateix. Tot i que haver de defensar aquest qüestionament també cansa i per això, de vegades, ens agrada descansar.

- 'Lliure o descansar' és molt més que un disc, és tot un projecte creatiu. Ens l’expliques?
En ‘Viatges i Flors’, l’anterior disc, vam funcionar d’una forma intuïtiva i a part del disc en van sortir més coses. D’altra banda, ens agrada treballar amb persones, però no delegar, que també s’hi sumin. I considerem que la realització personal és el motor que mou el món. I doncs, vam pensar, per què no fer un projecte artístic en el qual si sumés altra gent? Així doncs vam fer una crida a les xarxes socials i vuit creatius, dos facilitadors grupals, dos intendents que cuinaven i nosaltres ens vam tancar durant cinc dies. Amb les cançons com a centre, volíem anar més enllà, treballar i crear plegats. Hem acabat fent un projecte que es podria anomenar transmedia: el CD simple, el llibre CD, vídeos, el vídeo manifest, l’escenografia i el concert, fins i tot una bossa coixinera!

- De fet, teniu un ideari propi que es pot consultar a la vostra web on expliqueu la importància que té per a vosaltres la cultura, l’art i les persones.
Sí, considerem que la cultura és el bé més preuat, que ens fa més persones i més humans. La cultura té un poder de transformació i cohesió immens. És el foc al voltant del qual tots ens reunim. A més, crec que al nostre país està poc preuada i valorada, i alhora hi manca una mica de consciència artística, fins i tot per part dels propis artistes.

Com expliquen al seu ideari, la seva missió és “Fer més feliços als altres mitjançant l’exemple que donem al compartir les nostres emocions en cançons. La nostra lluita és la revolució de l’amor i l’ànima”. No teniu ganes descobrir-ho en directe el divendres 10 al Kursaal?

Més informació: 

A

També et pot interessar