Celler experimental, Cellers del Camp, Constantí, DO Tarragona, Mas dels Frares, Menjar i Beure, Tarragonès, Universitat Rovira i Virgili, Vi, vins catalans

Foto: 

Víctor Rubio

Celler Mas dels Frares: "No hi ha secret per fer un bon vi, només esforç, serietat i coneixement"

Descobrim qui s'amaga rere els vins de la Universitat Rovira i Virgili
Surtdecasa Camp
,
16/06/2014
Menjar i beure

Des de Surtdecasa Camp de Tarragona encetem un seguit d'entrevistes a diversos cellers per conèixer més en detall la feina i la història que hi ha rere els vins que s'elaboren a casa nostra. I ens fa especial il·lusió obrir aquesta sèrie d'entrevistes amb el Celler Experimental Mas dels Frares, un espai gestionat per la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili que enguany compleix 25 anys, i d'on surten els enòlegs del futur! Coneguem la seva feina de la mà de Fernando Zamora, coordinador del celler de la URV.

- Qui sou, quants sou i on us trobeu?
Som la Facultat d’Enologia de Tarragona de la Universitat Rovira i Virgili, i el Mas dels Frares és el nostre celler experimental que ens permet fer les pràctiques amb els nostres alumnes, fer part de la recerca de la Facultat i també produir vins emparats per la DO Tarragona. El celler es troba a Constantí.

  • imatge de control 1per1

- Com i quan va néixer el celler?
El celler va néixer poc després del naixement de la Facultat d’Enologia. Això vol dir que enguany celebrem el nostre 25è aniversari.

- Per què us heu decantat per aquesta zona? Quins punts forts en destaqueu?
L’Ajuntament de Tarragona va cedir la parcel·la i per això vam construir el celler i vam plantar les vinyes.

- Amb quines varietats treballeu?
Macabeu, xarel·lo, parellada, garnatxa blanca, malvasia de Sitges, moscatell, sauvignon blanc, chardonnay i chenin com varietats blanques; i ull de llebre, garnatxa negra, pinot noir, merlot i cabernet sauvignon com varietats negres.

- Quins vins elaboreu?
Elaborem dos vins blancs, un aromàtic i un altre sec. Tres vins negres: El jove, El criança i El reserva, i dos vins escumosos, un aromàtic i un brut. En ocasions fem també vins dolços.

- Quin és el secret per fer un bon vi?
El secret és que no hi ha secret. Només esforç, serietat i coneixement.

- On es consumeixen els vostres vins? 
Bàsicament dins l’àmbit de la Universitat i de Tarragona.

- Heu obtingut algun reconeixement?
Hem acoseguit en dues ocasions el premi al millor vi de criança de la DO Tarragona. Però no l'hem tornat a rebre perquè des de la DO Tarragona ens han prohibit presentar-nos per no ser una empresa senso estricto. Hem guanyat també en dues ocasions un premi internacional al millor vi negre elaborat per un centre de formació en enologia. També tenim els nostres vins puntuats en varies guies (Peñin, Vins de Catalunya…).

- Presenteu les ampolles d’alguna manera especial?
Totes porten el logo de la URV, l’A de Tàpies.

- Quines activitats feu per promocionar els vostres vins?
Només comercialitzem una quantitat molt petita de vi i per tant no en tenim necessitat. El nostre producte són els “enòlegs” i per això si que fem promoció com a Facultat.

- Com veieu l’estat de salut dels vins catalans?
Bastant bona malgrat la crisi.

- Objectius pel futur?
Consolidar-nos com el centre de referència a l’estat en formació d’enòlegs i també en recerca enològica.

A

També et pot interessar