Jump to navigation
- Qui sou, quants sou i on us trobeu?Som de les bodegues Sanstravé de Solivella i som tres: Antoni (pare), Joan Carles (fill) i Josep M. (fill), i formem part de la D.O.Conca de Barberà.- Com i quan va néixer el celler?El celler va néixer l'any 1987 elaborant els productes propis de les nostres vinyes, tot i que la família ja feia el seu vi des de l'any 1868.- Per què us heu decantat per aquesta zona? Quins punts forts en destaqueu?Creiem que és una zona molt bona i poc explotada. Destaquem la secada per una bona qualitat del raïm. Nosaltres apostem més per la qualitat que la quantitat.- Amb quines varietats treballeu?Doncs amb trepat, ull de llebre, cabernet, garnatxa, syrah, merlot, chardonnay i muscat.- Quins vins elaboreu?Elaborem vins de criança, reserves, gran reserves i fermentats en bóta (blancs i negres). Ara mateix tenim a la venda anyades de 2002, 2006, 2011 i 2012. I anualment tenim un tiratge de 25.000 ampolles de vi. - Quin és el secret per fer un bon vi? Mimar-lo des de la vinya passant per la seva maceració amb neu carbònica, fermentació controlada, fins posar-lo a fer la seva criança escollint la millor barrica, ja que uns tenen un mínim de 12 mesos (criança) i altres de 24 mesos (reserva). També tenim dos blancs (muscat i chardonnay) que es fermenten en barrica nova. I un negre (crepuscle) de Syrah i Merlot també fermentat en bóta nova limitada fent el métode Batonage durant tota lea seva fermentació i criança. - On es consumeixen els vostres vins? Tots els nostres vins són consumits a nivell nacional i alguns estrangers que venen al nostre restaurant (Cal Travé) fan la seva compra directa. Tots els vins són venuts directament, sense intermediaris, ja sigui des de el nostre restaurant o per comandes.- Heu obtingut algun reconeixement?Un Bacchus de plata als primers premis de la mateixa DO Conca de Barberà i un Premi Siurana també de la DO Conca de Barberà. A més, a la Guía Peñin el 'Partida dels jueus' té una puntuació de 92/100 amb una excel·lent qualitat-preu. I a Rober Parker el crepuscle i el cava estan valorats amb un 90/100. - Presenteu les ampolles d’alguna manera especial?Les ampolles són especials per si soles. Cada vi porta un poema d'un gran poeta i amic nostre, Joan Margarit (Premi Nacional de poesía entre altres). Cada poema està fet a propòsit pel vi que hi ha a l'ampolla. - Quines activitats feu per promocionar els vostres vins?Nosaltres només podem assistir a la fira Reus Viu el Vi, ja que és perfecte per l'horari (tots treballem al restaurant: cuiner, reboster i somelier), i a l'hora de la fira ja hem acabat del servei. A més, sempre que un client vol, fem visita i tast al nostre celler amb molt de gust, tot i que hem de concretar horari fora del torn del restaurant. - Com veieu l’estat de salut dels vins catalans? Que milloren molt i la gent cada cop ho fa millor. - Objectius pel futur?Sempre millorar amb qualitat. Sense pressa per treure el vi deixant-lo fer tot el procés abans de la seva venda per obtenir un bon producte.