La festa de la coca

Reus acollirà el 27 i 28 la Cocada, la 1a Fira de la coca de recapte del Baix Camp
Víctor Rubio
,
26/09/2013
Menjar i beure

Avís: aquest article pot generar alguns sorolls estomacals mentre es llegeix.

 

Ens ha acompanyat en aperitius, berenars, aniversaris, ens la trobem en els pica-pica... sovint apareix el cap de setmana durant el vermut d’abans de dinar. La coca de recapte, és un dels elements més habituals i estimats del nostre patrimoni gastronòmic. A més, molt cops haurem sentit allò de “la coca de recapte del meu poble és la millor”, fet que ens incita a provar-ne de noves. N’hem tastat de Riudoms, de l’Espluga de Francolí, de Reus, de l’Aleixar, de les Borges, de Castellvell... i cadascuna té la seva particularitat. Unes tenen una massa cruixent, altres tova, altres porten llonganissa, arengades o fins i tot calçots!! Si sou tan fanàtics de la coca de recapte com nosaltres no pareu de llegir.

Us preguntareu perquè us estem fent patir amb aquestes descripcions gastronòmiques sobre un producte tan genuí i exquisit. Doncs perquè la Cambra de Comerç de Reus, especialitzada ja en l’explotació comercial dels productes gastronòmics del nostre voltant en forma de fires (Reus Viu el Vi, Reus Beer Fest...), ha tingut ara la brillant idea d’organitzar una ‘cocada’, és a dir, una fira gastronòmica amb la coca de recapte com a eix central.


Aquesta Cocada. 1a Fira de la coca de recapte del Baix Camp, organitzada per la Cambra juntament amb PlujaFina Comunicació i el Gremi de Forners del Baix Camp, tindrà lloc els dies 27 i 28 de setembre a la plaça Evarist Fàbregas del Centre Comercial El Pallol de Reus i consistirà en una trobada de forns productors de coca de recapte de pobles com Riudoms, l’Aleixar, La Selva del Camp o de la mateixa ciutat de Reus que exhibiran les seves coques perquè tothom pugui fer-ne un tast.

El funcionament és semblant a qualsevol fira d’aquest estil, comprarem una butlleta per 9 euros i tindrem dret a 3 tastos, una copa de vi i portacopes, i un tast d’un vi del Celler Muller (Reus). Els forns participants en aquesta primera Cocada seran: la Pastisseria Llauradó (Aleixar), el Forn Vell Anglès (Reus), el Forn de Pa Batet (Reus), el Forn Cabré (Reus), el Forn de Pa i Passtisseria Huguet (Reus), el Forn Sistaré (Reus), el Forn Domingo (La Selva del Camp), el Forn La Pujada (Riudoms) i la Pastisseria Turdiu (Riudoms).

Per acompanyar el tiberi, divendres a la tarda Joan Reig & Refugi s’ocuparan de posar-li banda sonora. Això serà a les 20:30h. mentre que dissabte al matí sera la formació Canya d’Or Deluxe els que amenitzaran la cocada amb les seves gralles. A la tarda de dissabte hi haurà una trobada d’Esbarts Infantils del Baix Camp.

I perquè "de recapte"?

El nom de recapte ve de de molts anys enrere quan els vilatans agafaven els aliments sobrers de les collites com verdures o hortalisses. Perquè no es fessin malbé, li donaven al forner del poble perquè els cuinés damunt d'una coca aconseguint així un producte deliciós amb tot allò que es tenia a l'abast.

 

Mmmm!! Nosaltres ja tenim ganes de tacar-nos les mans d'oli i vosaltres?? Si la resposta és afirmativa us convidem a participar al nostre sorteig i guanyar un dels cinc packs que sortegem per la Cocada.

--

Cocada. 1a Fira de la coca de recapte del Baix Camp
27 i 28 de setembre
Reus, Passeig Comercial El Pallol

A

També et pot interessar