Jornades de la Tonyina de l'Hospitalet

Foto: 

cedida

La tonyina, plat estrella de l’Hospitalet

Les XVI Jornades de la Tonyina triomfen un any més a la població del Baix Camp amb un total de 12 restaurants participants
Genís Pena
,
10/06/2015
Menjar i beure
L'Hospitalet de l’Infant torna a acollir una nova edició de les Jornades de la Tonyina. Des del 31 de maig, dia en el que es va celebrar la X Diada de la Tonyina, i fins el proper dia 14, es pot gaudir a diferents restaurants de la població d’un menú que té com a protagonista principal aquesta delícia gastronòmica: la tonyina. Enguany, en la setzena edició, un total de dotze bars i restaurants oferiran el menú de la tonyina i, alguns d'ells, la tonyi-tapa, una versió reduïda i més atractiva del menú.
D'entre tots els establiments participants, n'hi ha com el restaurant La Masia, de l’Almadrava, que aquest any també s'ha volgut sumar a la festa. “És el primer any que participem i ho fem perquè ens interessa estar integrats en la zona turística de l’Hospitalet. Creiem que aquesta és una bona oportunitat”, ens expliquen des del restaurant. 
 
Als nouvinguts, com La Masia, els va agafar per sorpresa l’èxit de la celebració inaugural. El passat dia 31 de maig es va donar el tret de sortida a les Jornades amb la X Diada de la Tonyina. A la Plaça de Catalunya de l’Hospitalet de l’Infant els assistents van poder tastar les ‘tonyi-tapes’ -fetes pels restauradors que prenen part en les jornades-, i es va poder gaudir de diferents activitats com un espectacle d’animació infantil i ambientació musical. “La inauguració va anar molt bé. Vam tenir molt èxit, com a mínim a nivell particular, i de fet, vàries persones de les que van venir ja han tornat al restaurant i ens comenten que no el coneixien anteriorment”, destaquen des de La Masia, situat ben pròxim a la platja l’Almadrava. Com que es troben més allunyats, aquest any van decidir no fer la ‘tonyi-tapa’, però parlem amb un altre restaurant, la Taberna Nevada -un dels veterans en aquestes jornades-, que ens valoren la tapa molt positivament. “En vam vendre moltes sobretot el dia inaugural. Ara la conservem els divendres i els dissabtes fins a fi d’existències”, comenta la Núria. La Taberna Nevada ja és el quart any que hi participa i en aquest cas ofereixen un 'Mos de tàrtar de tonyina'.
 
L'Hospitalet de l'Infant i la tonyina s’han anat agermanant progressivament i el veïnat de la població costera, i la gent que durant aquests dies visita el municipi, esperen anualment la cita i els nous menús que bars i restaurants preparen amb aquest deliciosa varietat de peix com a ingredient estrella. Els establiments cada any van renovant i van inventant noves maneres de treure-li partit al menú. Tot i que el públic és més o menys constant, l’any que el menú funciona... funciona. “Cada any va variant l’assistència. L’any passat va venir una mica menys de gent, aquest any de moment va millor... Va molt en funció del pintxo o del menú que prepares”, afirmen des de la taverna. 
 
Un altre dels atractius de les XVI Jornades de la Tonyina és que aquells que tastin els menús gastronòmics de les jornades podran participar en el sorteig de 20 sopars per a 2 persones, 10 entrades a PortAventura, un ‘tunatour’ per a 2 persones i una entrada per a dues persones a l’Aquatonic. La Masia, La Taverna Nevada i els altres deu restaurants involucrats mantindran el menú fins el proper 14 de juny, quan es posarà punt i final a aquesta activitat que se suma al grapat d’activitats gastronòmiques que es fan pel Camp de Tarragona. Sembla que la fórmula funciona i els municipis ho estan aprofitant. La comunió entre locals i públic es fa més evident durant aquestes setmanes i els habitants de l’Hospitalet i rodalies de ben segur que ho agrairan. 
 

Més informació: 

XVI Jornades de la Tonyina
Del 31 de maig al 14 de juny
12 bars i restaurants, L'Hospitalet de l'Infant

A

També et pot interessar