S'obre la veda dels pintxos

Es prorroga fins el 24 de novembre la Ganxet Pintxo de tardor a Reus
Surtdecasa Camp
,
11/11/2013
Menjar i beure

Un dia qualsevol camines pels carrers de Reus i veus dues persones observant un gran paper desdoblegat que sembla un mapa. “Deuen ser guiris” penses. Camines una mica més i et trobes tres persones amb el mateix ‘mapa’ assenyalant-lo i comentant coses sobre ell. De seguida t’adones que els carrers estan ocupats per abundants grups de persones i que la majoria d’ells porta aquest estrany mapa a les mans. Ha estat Reus protagonista d’un nou allau de fanàtics del modernisme?? Doncs no, però aviat lligues caps... ha tornat la Ganxet Pintxo!!!

Fa dos anys aquesta espècie de "persones-mapa" va començar a aparèixer a la recerca de locals adherits a la Ganxet Pintxo. Semblava que a la ciutat de Reus mai haguessin existit els pintxos ja que van ser més de 110.000 els que es van despatxar en els 41 establiments que hi van participar en aquella primera edició. Dos anys després i ampliant-se a dues cites anuals ningú dubta ja que la Ganxet Pintxo està més que consolidada.

Durant els dies compresos entre el 7 i el 24 de novembre seran 55 establiments –una cinquena part d’ells s’estrenen- els que oferiran les seves creacions gastronòmiques acompanyades d’una beguda al mòdic preu de 2’50 euros. Una de les particularitats d’aquesta edició de tardor de la Ganxet Pintxo és que tots els pintxos estaran amanits amb oli facilitat per la DOP Siurana.

Com des del primer any, l'organització va a càrrec de la Cambra de Comerç de Reus que de nou s’ha preocupat de que als assistents no els falti cap ‘ganxeta’, que es com es diu el misteriós ‘mapa’, així que n’han imprès 30.000 exemplars d’aquesta guia. Si algú se’n queda sense sempre pot consultar el seu web o es pot descarregar l’app per mòbil que conté tota la informació necessària per poder moure’s d’establiment a establiment i conèixer els pintxos què s’hi fan.

A més, Reus està d’enhorabona com a capital de la tapa ja que l’Arrels i el Kubic, dos dels establiments guanyadors de l’anterior edició de la Ganxet Pintxo, van participar el diumenge 3 de novembre en la gran final de la Tapa de l’Any que va acollir propostes gastronòmiques de tota Catalunya.

Votacions i premis


Com en edicions anteriors s’ha establert un jurat professional que decidirà quines són les 3 tapes guanyadores de la Ganxet Pintxo i també compta el vot popular que els assistents poden exercir en les urnes disposades a cada establiment. A més, els participants entraran en el sorteig d’un cap de setmana d’enoturisme, un àpat per a dues persones en un restaurant amb estrella Michelin o un àpat en un dels establiments participants en la Ganxet Pintxo. També s’atorgarà el premi Ganxet Llengua a l’establiment millor valorat en emprar el català per atendre als seus clients i la DOP Siurana premiarà el pintxo amb més presència del seu oli.

--

Ganxet Pintxo
Del 7 al 24 de novembre
Reus, 55 restaurants

A

També et pot interessar