Al Caliu de la música del territori

Diumenge 15 comença a l'Espluga un cicle de cantautors que voltarà per arreu del Camp
Anna Cabeza
,
12/12/2013
Música

Bona música, i de casa. Aquest diumenge s’estrena a l’Espluga de Francolí la segona edició del cicle d’hivern de cantautors del territori, una cita per donar a conèixer la música de la terra pels bars i teatres del Camp de Tarragona. El cicle ve batejat amb el nom d’Al Caliu i l’organitza per segon any consecutiu l’associació Cultural Jordi Francolí de l’Espluga i pretén ser un aparador de la música que es fa al Camp de Tarragona, que a vegades es coneix poc més enllà dels municipis dels propis autors.

“A l’hivern no hi ha gaire oferta musical, costa trobar llocs tancats amb bona música i a més sempre s’acaben fent concerts amb teloners i grups coneguts”, explica l’Anna, membre de la plataforma cultural. La filosofia d’Al Caliu és fer visible la gran quantitat de grups i cantautors emergents, que a vegades no tenen els espais on poder donar-se a conèixer. A més, des de la Cultural, ho tenen clar: “és una bon moment per la música del Camp”, expliquen.

Per això, des d’aquest desembre fins el pròxim març s’han programat concerts per teatres i bars per tot el Camp. Els estils protagonistes d’aquesta edició seran del tot variats i aniran des de la cançó d’autor, el rock, folk i rumba, tot cantat en català, castellà, anglès i també francès. Quasi tots els artistes tenen els seus temes propis, tot i que hi ha algun grup de versions.

En el que sí que destaquen tots és en ser especials i únics. Entre els músics hi ha el Xavi Picarols (canta-ho tot), Susannes (cantautora rural), Monk Mao (slow rock), Jock (rumba agro-punk), Mercedes Loperena (cançó d’autor llatinoamericana) o Anton Duch (blues i rock). Els protagonistes provenen de Montblanc, l’Espluga, La Riba, Valls i La Selva del Camp.

El concert inicial, aquest diumenge 15 (18h) al recent reinaugurat Casalet de l’Espluga, serà un tastet de l’obra de varis exponents del territori. Els 11 grups que participaran al cicle enguany oferiran algunes de les seves peces. Després, a partir del gener vindran cites al Teatre Principal de Valls, al refugi dels Masets a La Riba, al Castell de La Selva del Camp, al Teatre Bravium de Reus o al pub EPD de Montblanc.

A més, els organitzadors esperen fer un CD amb els músics participants per seguir amb la promoció. Els concerts són gratuïts i es financen amb la voluntat del públic, que poden fer les seves aportacions a una guardiola amb forma de guitarra que es pot trobar en cadascuna de les actuacions.

--

Concert presentació Al Caliu
Diumenge 15 de desembre a les 18:00h.
L'Espluga de Francolí, Casalet

A

També et pot interessar