Foto: 

cedida

Estereofònics 2016: allau de festivals a Platja d’Aro

Dissabte arrenca la temporada de festivals al municipi baix empordanès sota una mateixa marca: una setantena de concerts de múltiples gèneres en 120 dies
Adrià Cortadellas
,
12/05/2016
Música
A Platja d’Aro s’hi feien molts concerts i l’Ajuntament volia aixoplugar-los sota un mateix paraigües. Així és com va néixer Estereofònics, la marca que, des de l’any passat uneix tots els festivals, actuacions i espectacles musicals que es desenvolupen a l’estiu a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. Enguany el programa proposa una setantena de concerts en 120 dies (del 15 de maig al 17 de setembre) de múltiples gèneres -des del jazz a la música de cambra, tot passant pel surf o el rock’n’roll- majoritàriament gratuïts i a l’aire lliure. Lax’n’Busto, The Risas, Mozart Chamber Orquestra, Sant Andreu Jazz Band, Monica Green, Les Anxovetes, The Shivas, Lie Detectors, Josep Manzano, Halldor Mar, The Excitements, Orelles de Xocolata, Di-Versiones, The Limboos o David Marks (membre original de The Beach Boys), són alguns dels protagonistes de l’estiu al municipi baix empordanès.
Concerts Inaugurals
Per encetar Estereofònics 2016, s’ha programat una jornada inaugural amb deu concerts de petit format, gratuïts als carrers més cèntrics de Platja d’Aro amb la participació de diversos grups que actuen a aquest estiu o representatius dels gèneres programats. A l’Avinguda de la Pau (18-22 h) hi seran Pau Morales (jazz-rock’n’roll), Sokotroko (pop-rock’n’roll), Thee Grandaddies (rhythm’n’blues) i 13th Magic Skull (surf); al carrer Pineda de Mar (20-22 h) The Risas (funky-soul) i Rocio Seligrat Quartet (jazz); i a l’Av. del Cavall Bernat (20-22 h) Norai (havaneres), Josep Manzano i Carlos García Benítez (guitarra clàssica) i Clara Valero i Albert Bosch (cant i llaüt).
Dissabte 14 de maig de 2016
> Més informació
 
 
20è Festival Internacional de Música de S’Agaró
Programa de deu concerts a l’Església de Nostra Senyora de l’Esperança de S’Agaró. Gràcies a la qualitat dels seus intèrprets i a la seva programació, s’ha consolidat com una de les principals propostes d’estiu en música de cambra de les comarques de Girona i d’arreu del país, donant continuïtat a l’històric i més antic festival de la Costa Brava, el de Senya Blanca, iniciat per Eduard Toldrà i continuat per Xavier Montsalvatge. Una iniciativa de l’Associació Cultural Pau Casal amb el patrocini de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, el suport del de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona. Enguany, presenta un calendari que s’estén de juny a setembre, amb la voluntat d’oferir programació artística en una època en que la majoria de festivals o bé encara no han començat o ja han finalitzat. Les actuacions són sempre dissabte o diumenge a les 20 h (excepte els concerts de setembre i octubre, 19 h).
Del 15 de maig al 17 de setembre
> Més informació
 
 
Xalaro · 3a Mostra d’Espectacles i Turisme Familiar
El primer festival de la Costa Brava dedicat al públic familiar, proposa en l’àmbit musical les actuacions gratuïtes de The Risas (mescla de la música disco dels anys 70 i 80, amb el funky i el pop), Dàmaris Gelabert (cançons de contingut pedagògic molt populars entre els infants), el concert familiar Lax’n’Xics que proposa un dels grups clàssic del rock del país, Lax’n’Busto; i el concurs musical Piano de Carrer. El conjunt de propostes -20 actuacions de 17 companyies-, giren a l’entorn de d’espectacles i l’animació carrer, el circ i el clown.
Dissabte 18 i diumenge 19 de juny de 2016
> Més informació
 
 
19è Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro
The Mellow Sound Jazz Quartet, Mònica Green, Ignasi Terraza Trio o la Sant Andreu Jazz Band. Poca broma! Programa de deu concerts gratuïts que tenen com a escenari principal la Platja Gran de Platja d’Aro (Cavall Bernat), cada divendres del 8 de juliol al 2 de setembre. Com a novetat, amplia dates i localitzacions. Presenta una proposta eclèctica que aposta per les principals formacions del panorama del jazz català, però també a artistes internacionals; i als estils musicals que hi fan frontera i el complementen -gospel, swing, soul, blues, musicals-. Després de dues dècades de programació ininterrompuda -es va iniciar modestament amb dues actuacions l’estiu de 1998- acredita prop de 130 concerts. Una proposta gratuïta -oberts a tots els públics- en un espai molt concret -a la fresca de la Platja Gran, arran de mar-, que aposta per artistes i formacions del jazz català i internacionals, obert als estils musicals que fan frontera amb el jazz, i que genera un públic heterogeni, agraït i fidel.
Del 8 de juliol al 2 de setembre
> Més informació
 
 
Cicle de sardanes i havaneres
La Cantada d’Havaneres i Cançons de Taverna a Cavall Bernat, ha esdevingut, amb el pas dels anys, una de les cites clàssiques del gènere i amb més tradició. Enguany, la 34a edició és dissabte 9 de juliol (22.30 h) a la Platja Gran amb la presència de tres de les formacions més consolidades del gènere, cadascuna amb el seu estil: la mirada femenina de Les Anxovetes, el clàssic i tradicional de Bergantí, i l’innovador i renovador dels Cremats. Es repeteix fórmula d’actuació dels grups, que pugen a l’escenari dues vegades, cantant en cada part quatre peces. El punt final de la vetllada és l’actuació conjunta de les tres formacions per interpretar els clàssics populars La Bella Lola i El Meu Avi. Amb més de tres dècades de celebració, la cantada es consolida com una de les més antigues, tradicionals i reconegudes de la Costa Brava.
Del 9 de juliol al 27 d’agost
> Més informació
 
 
4t Desemboca Rock’n’Roll Festival
Una aposta per fer arribar de manera gratuïta i majoritàriament a l’aire lliure, el rock’n’roll, el garatge, el rhythm’n’blues, el soul, i el blues amb formacions capdavanteres en els seus gèneres, al cor de la Costa Brava i al bell mig de l’estiu. Organitzat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro a partir de la llavor creada en les tres primeres edicions per l’entitat local Associació Arocinema, enguany repeteix la fórmula de combinar els concerts a l’escenari principal a la Plaça dels Estanys, amb l’extensió de dues actuacions a dos locals (Pub Skull i Pizzeria La Riera) com a pròleg i epíleg. Hi actuaran grups com Aliment, Biscuit, Los Retrovisores, Please Wait, The Shivas o Alice & The Wonders. Una festassa!
Del 21 al 24 de juliol
> Més informació
 
 
13è Festival de Guitarra de Girona
Des de fa una colla d’anys, Platja d’Aro també és escenari d’alguna de les actuacions del Festival de Guitarra de Girona Una relació que es va iniciar des del moment en que aquesta proposta musical va començar a estendre les seves seus i es va apropar cap a les poblacions de la Costa Brava. Per a l’edició d’enguany, acull quatre concerts que mantenen l’equilibri entre propostes clàssiques amb d’altres més contemporànies, i els intèrprets consolidats amb nous joves talents. Actuacions d’artistes com Ciara Valero i Albert Bosch, Josep Manzano o Giulia Ballare.
Del 24 de juliol a l’11 d’agost
> Més informació
 
 
Festa Major de Platja d’Aro
La vila celebra la seva festa d’estiu amb un ampli conjunt d’activitats, amb al voluntat de fer-la atractiva per a tots els públics. L’Ajuntament, amb la col·laboració de diverses entitats locals, proposa un programa d’activitats on des de sempre la música ha estat una de les grans protagonistes. Enguany no n’és una excepció, i durant cinc tardes i nits hi ha programades dotze actuacions d’artistes com The Excitements, Els Montgrins, Halldor Mar o l’Hora del Joglar. Repartides entre la Plaça Major i la Plaça del Mil·lenari, davant del Palau d’Esports i Congressos.
De l’11 al 15 d’agost
> Més informació
 
 
Festa Major de Castell d’Aro
Festa d’estiu de la vila de la mà de l’entitat local Casino Castellarenc,. La celebració proposa, any rere any, un programa amb més d’una vintena d’actes, de caràcter popular, majoritàriament gratuïts. La música, amb concerts gratuïts de nit a la Sala Polivalent, ha estat sempre una de les grans protagonistes, i enguany es manté aquesta dinàmica amb quatre vetllades d’estil divers, per engrescar a tots els públics. Hi actuaran la Orquestra Selvatana, Orquestra Di-Versiones, Hotel Cochambre i Peix Fregit.
Del 8 a l’11 de setembre
> Més informació
 
 
4t FestiSurf Costa Brava
Una nit temàtica dedicada al surf-rock un estil musical de caràcter bàsicament instrumental, nascut a Califòrnia a la dècada dels 60. Hi actuen quatre formacions capdavanteres d’àmbit nacional i internacional del gènere, en un escenari situat a l’extrem sud de la Platja Gran (Riuet). El plat fort d’enguany és la presència de David Marks, un els dels components originals dels mítics The Beach Boys. A més a més, hi actuaran Los Blue Marinos, Surflamingo i The Limboos.
Dissabte 17 de setembre
> Més informació
 
 
Altres actuacions
Com a novetat d’enguany Estereofònics programa un concert solidari, diumenge 5 de juny (18 h) a la Sala Polivalent de Castell d’Aro (entrada solidària 5 euros) a benefici de Creu Roja per a projectes per a infants del municipi amb diverses formacions locals -Escola Municipal de Música, Coral de la Vall d’Aro, Gospel d’Aro, Banda Musical El Caliu- i la cantant Neus Mar. Una altra cita clàssica que complementa el programa musical de l’estiu és la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, diumenge 11 de setembre (20 h) amb un concert de música per a cobla, en aquesta ocasió amb l’Orquestra Costa Brava a la Plaça del Mil·lenari amb la proposta La veu de la Cobla, 60 anys d’història.
Dissabtes 5 de juny i 11 de setembre
> Més informació

A

També et pot interessar