Foto: 

cedida

El Riubombori es fa gran

Dansa, circ, poesia i un col·loqui amb Roger Mas, al sisè Festival de cantautors de la Conca, que se celebra dissabte 2 a l'Espluga
Anna Cabeza
,
28/06/2016
Música
Amb cinc edicions a les espatlles, el Riubombori comença a fer-se gran. El Festival de músics i cantautors de La Conca afronta aquest dissabte 2 de juliol la seva sisena edició amb una jornada plena de música i cultura en un entorn bucòlic com és el Jardí dels Francolins de l'Espluga de Francolí. De mica en mica, gota a gota, el festival ha anat consolidant-se i té "com a objectiu seguir creixent", tal com expliquen els organitzadors.
El Riubombori és un homenatge als cantautors i un escenari perfecte per a conèixer l'obra dels artistes de la comarca. Tot plegat en un entorn acollidor i en un vespre d'estiu on gaudir de la música a l'aire lliure és tot un plaer. Aquesta voluntat de ser un altaveu dels cantautors de la comarca neix, en part, del record del cantautor Jordi Francolí, que era un jove músic de l'Espluga que desgraciadament va morir fa uns anys d'un accident de cotxe i que dóna el nom a l'entitat cultural de l'Espluga que organitza aquest festival.
 
Amb aquest esdeveniment, La Cultural Jordi Francolí vol aconseguir un espai per catapultar els joves cantautors de la comarca. Enguany, vuit formacions i artistes posaran el seu granet de sorra a la jornada, a partir de les 19 h i fins ben entrada la matinada. Els Diables Kids de l'Espluga obriran el festival a ritme de percussió i durant tota la vesprada també hi seran Cotés, Daniel Sáez, Elena, Volpini, Jordi Pèlach, Oriol Casals, Rodamilans, Sara Oriol i Xavier Miró. La festa acabarà ben entrada la matinada amb dj's autòctons.
 
La presència del cantautor Roger Mas serà sens dubte un dels seus plats forts. Mas coneixia al Jordi i la seva obra, motiu pel qual serà de manera especial a l'Espluga aquest dissabte, aproximadament a quarts de nou. Ho farà en un format ben particular: un col·loqui fet a partir de la conversa amb un periodista amb el que es pretén repassar la història i l'evolució del món dels cantautors.
 
A més d'aquesta col·laboració especial, la vetllada comptarà, per primera vegada, amb dansa, circ, malabars i poesia, que seran l'acompanyament perfecte al seguit de concerts i que s'aniran alternant. "Aquest any anem més enllà i comencem una nova etapa amb una barreja multidisciplinar d'arts", explica Enric Mercadé, un dels membres de La Cultural. Mercadé també aclareix que "la intenció és mantenir de cara a les pròximes edicions aquesta barreja d'arts per enriquir més la festa".
 
Amb la mirada posada en l'edició de dissabte i també pensant en com pot seguir creixent el festival, La Cultural segueix apostant pel micromecenatge com a fórmula de finançament i ho fa amb la samarreta popular il·lustrada pel reconegut artista i dibuixant Joan Turú, que es pot adquirir per 10 euros a establiments de la zona i també el dia del festival. La samarreta és només un petit detall més de la grandesa d'aquest festival, que a poc a poc va consolidant-se i creixent gràcies a les ganes i la passió dels organitzadors per gaudir de la música del territori a l'aire lliure.

Més informació: 

6a Trobada de grups i cantautors de la Conca de Barberà Riubombori
Dissabte 2 de juliol, 19 h
Jardí dels Francolins, l'Espluga de Francolí

A

També et pot interessar