Max García Conover

Foto: 

Cedida
Max Garcia Conover

Max García Conover: “Totes les cançons de Motorhome són cançons d'amor itinerants”

El cantautor oferirà un concert al Cafè La Cantonada de Tarragona el proper 19 de setembre
Arnau Martínez
,
18/09/2017
Música
A qui no li agradaria desfer-se de tot, agafar una autocaravana i voltar amb una guitarra a les mans? Doncs encara que sembli una pel·lícula, això és el que va fer Max García Conover l’any 2015. Carretera i manta, amb la parella i el gos van viatjar per tots els Estats Units escrivint cada setmana una cançó. Un dels viatges de Conover el va portar a Barcelona on després d’un concert va signar un contracte amb una discogràfica. Ara, el 22 de setembre publica l’àlbum Motorhome amb una selecció de les més de 70 cançons que va composar.
"La majoria de cançons parlen de persones insatisfetes que pateixen petites revelacions. Hi ha històries dels primers amors, d'accidents de trànsit, de nens borratxos que roben cavalls, escapades a Canadà, un veí malvat..."

Tres dies abans estarà al Cafè La Cantonada de Tarragona presentant el disc i al Surtdecasa.cat hem aprofitat per parlar amb ell i conèixer la seva història.

- Vas començar a escriure cançons mentre tocaves al carrer per poder sobreviure, quina és la teva història?
Després del meu primer any de facultat, em vaig traslladar a l'apartament abandonat dels meus besavis a San Juan (Puerto Rico). Vaig pensar que seria fàcil trobar feina a algun lloc, però el meu espanyol era bastant dolent i ningú em va contractar. Vaig decidir provar de guanyar diners tocant cançons a la zona turística de la ciutat. Tenia una guitarra, però no volia tocar les cançons d'altres persones, així que vaig compondre les meves pròpies. Encara que no era bo, vaig aconseguir una vida decent, perquè era l'únic intèrpret de carrer.

- Per què vas prendre la decisió de viatjar pels Estats Units?
Quan la meva dona i jo ens vam casar, vam deixar els nostres llocs de treball, també el nostre apartament i ens vam traslladar a una autocaravana juntament amb el nostre gos. Jo havia voltat de totes les maneres, i aquesta era una oportunitat per fer-ho junts. A més, volíem decidir on viure i aquesta era una manera de veure diversos llocs.

- Com va acabar aquest viatge?
Vam fer unes 10.000 milles en més de mig any amb l'autocaravana. Esperàvem arribar més lluny, però la transmissió va morir i vam haver de canviar l'autocaravana per un cotxe normal.

- Com et va sorgir la idea d'escriure una cançó cada setmana?
He estat fent un projecte que consistia a escriure una cançó cada setmana durant els cinc últims anys. Una mica la tasca de ser compositor és gestionar les gires i la publicitat. Sabia que havia de tenir una estructura rígida per compondre i enregistrar o no tindria temps per fer-ho tot. I a més, sóc més feliç quan faig coses.

- Què expliquen les cançons de l'àlbum Motorhome?
La majoria de cançons parlen de persones insatisfetes que pateixen petites revelacions. Hi ha històries dels primers amors, d'accidents de trànsit, de nens borratxos que roben cavalls, escapades a Canadà, un veí malvat... La majoria tenen alguna cosa de cert.

- De més de 70 cançons n'has escollit 12, què tenen aquestes 12 cançons?
Son Canciones, la productora de l'àlbum va ser molt útil per triar quines cançons posàvem. Ens va semblar que aquests dotze explicaven una història. Són algunes de les meves cançons més autobiogràfiques i totes elles van tenir lloc dins de la mateixa autocaravana. D'una manera discreta, totes les cançons de Motorhome són cançons d'amor itinerants.

- Precisament el contracte del disc el vas signar després d'un concert a Barcelona, com va anar?
Aquest concert va arribar al final d'un llarg recorregut. Havia estat a tots els estats, a tot Irlanda, i vaig volar cap Espanya per oferir només uns quants concerts finals amb Son Canciones. Quan vaig arribar a Barcelona, malgrat la inquietud que em despertava la bellesa d'aquella ciutat, estava cansadíssim. Crec que vaig dormir tot el primer dia. Aquella nit vaig tocar el concert secret que Son Canciones havia organitzat i va ser màgic. Dins d'aquella sala tothom sentia el que sentia jo. Tot el recorregut, de sobte, va valdre la pena. Vam anar a un bar després del concert, ens va quedar a allà la major part de la nit i ens va donar la mà amb un acord discogràfic quan l'alba estava trencant.

- La majoria de concerts d'aquesta gira són a Catalunya, què n'esperes?
Quan estic fent una gira, acostumo a anar d'un lloc a un altre. Rarament puc passar molt de temps explorant una ciutat o regió en particular. Els dies que vaig passar a Catalunya l'any passat van ser preciosos i estic molt emocionat de passar unes setmanes amb més temps.

  • imatge de control 1per1

 

A

També et pot interessar