Foto: 

Surtdecasa

Entrevistem El Último Vecino, Zien Años i Dj Silencio, els convidats a la nostra festa d'aniversari

Aquest Sant Jordi fem 2 anys i divendres 24 ho celebrarem al Pilée de Reus amb un concert especial
Surtdecasa Camp
,
23/04/2015
Música
Com qui no vol la cosa, aquest Sant Jordi celebrem el nostre segon aniversari i en un dia com avui ens en recordem especialment dels nostres lectors, dels nostres col·laboradors i dels nostres anunciants. Sense ells, el primer portal de cultura i oci del Camp de Tarragona no seria possible; per tant, moltes gràcies a tots vosaltres per fer realitat aquest projecte. Dit això, anem per feina. Volem presentar-vos els convidats de la nostra festa d’aniversari que aquest divendres 24 d’abril tindrà lloc al Pilée de Reus a partir de les 22 h. Es diuen El Último Vecino (Barcelona), Zien Años (Tarragona) i Dj Silencio (Reus), aquí els teniu...

El Último Vecino: "Estic en un punt on (l'èxit) només m'aporta pressió per com es rebrà el segon LP"
 

- Fa res heu estat per Mèxic, com ha estat l'acollida?
Sabíem que hi havia gent que ens esperava a Mèxic ja que ens escrivien però la veritat és que l'acollida va ser molt millor de com ens havíem imaginat. Un dia després d'aterrar, i amb molt jetlag, de cop ens trobem tocant en un escenari súper gran i amb 5000 persones movent-se i, la meitat d'elles, cantant les cançons.
 
- Per cert Gerard, com va anar el viatge amb avió? Sabem que no t'agrada massa volar...
Si no m'agradés massa no passaria res, tinc fòbia real a volar amb avió! Però bé, abans de dir que no a fer aquest viatge vaig pensar què és el que realment volia a la vida i vaig decidir fer-ho.
 
- Heu sortit per Europa, ara a Mèxic, heu rebut molt bones critiques… i tot amb un disc. Com portes tot el que has viscut en aquests darrers dos anys gràcies a El Último Vecino?
La veritat és que estic en un punt on només m'aporta pressió per com es rebrà el segon LP.
 
- El darrer que heu editat és l’EP ‘Tu Casa Nueva’. Per què heu volgut publicar ara aquestes 3 cançons i no esperar-vos al segon disc?
Tenia la necessitat de treure cançons noves. Era molt important per mi, si no em consumia.
 
- Aquest EP té una línia semblant al primer disc. El segon tirarà cap aquí també?
Ara estic immers en fer les cançons que formaran el segon LP i no ho sé ni jo, no estic passant un bon moment.
 
- Ja teniu data de llançament?
Tot depèn de com vagin les coses. El que puc dir es que si el tingués ja acabat el voldria treure demà mateix.
 
- Què es trobarà la gent que vingui al Pilée de Reus divendres? Què els oferireu?
Doncs particularment no se què es trobarà. La banda sempre ho fa molt bé. Fa aproximadament tres setmanes que no toquem en directe, no sé si estaré eufòric per portar aquestes tres setmanes tancat al meu estudi intentant crear cançons noves o em donarà el “bajón” perquè no em surten les coses.
 
 
 

Zien Años: "Seguim fent el que surt de dins, vomitant monstres interns, queixant-nos de com funcionen les coses al món i de com ens afecten a la vida personal"
 

 
- Hem vist que esteu preparant un nou treball. Què ens en podeu avançar?
El nou treball és la culminació d'anys de feina i experiències emocionals i musicals. Concentra bellesa i contundència a parts iguals, és molt, molt intens. Conté 5 temes que ja hem presentat en directe, més alguna sorpresa. A més hem tingut la sort de poder comptar amb col·laboracions de luxe de músics molt estimats per nosaltres com a persones, fet que no ha fet més que multiplicar la qualitat emocional i musical del conjunt.
 
- Musicalment cap on tira la història?
Seguim fent el que surt de dins, vomitant monstres interns, queixant-nos de com funcionen les coses al món i de com ens afecten a la vida personal. És un pas més enllà pel que fa a cruesa i honestedat, tant musicalment com a nivell de lletres. Riffs rugosos, atmosferes pesants i brillants, actitud i passió.
 
- Per enregistrar-lo heu fet cap als Llimac Estudis de Valls. Què o qui hi heu trobat allà?
Després de valorar diverses opcions on gravar-lo, vam caure en que German Rull dels Llimac Estudis de Valls (d'on sóc jo) era la resposta adequada, sobretot després d'escoltar l'excel·lent feina que havia fet amb l'últim treball d'Islandia Nunca Quema. S'hi ha implicat de tal forma que ha sabut captar el que volíem, i està fent una feina excepcional, invertint-hi un temps i energia personals que no esperaríem trobar enlloc més. N'estem molt satisfets. A més per a mi personalment té un gran valor emocional gravar al meu poble i amb un dels grans responsables d'un grup de la talla de Murmur. Ens va acabar de convèncer l'àmplia sala destinada a la gravació de la bateria, amb una reverb natural i un so molt especial. Tota una experiència que recomano a qualsevol grup que vulgui fer una gravació autèntica, buscar un so personal i sense etiquetes, sense grans parafernàlies, sigui quin sigui l'estil musical.
 
- Quan sortirà a la llum?
Esperem poder presentar-lo després de l'estiu. Sempre ens hem marcat un tempo molt concret de treball per any, i aquesta vegada hem volgut fer-ho sense presses, poder aplicar sense pressions pròpies tot el que tinguéssim a dins i acabar contents de veritat amb el resultat. I sembla que està funcionant! Actualment estem treballant amb les mescles i hi estem veient un potencial, el potencial d'haver fet el que sempre havíem volgut fer. Valdrà la pena l'espera.
 
- Pel que fa a directes, on us hem vist darrerament i què us espera properament?
Enguany ens ho hem pres amb calma i ens hem volgut centrar en la gravació, així que no hem buscat activament cap concert; però ens afalaga poder dir que hem estat convidats a diversos esdeveniments com la presentació del número 7 del fanzine Sal Maldom al Groove, al gener; o el passat mes de març a la Sala Zero obrint per Murmur, amb qui des de sempre havíem volgut compartir escenari i finalment va ser una festassa. Després del concert d'aquest divendres el més segur és que no ens torneu a veure fins la tardor. Però no se sap mai, improvisem sobre la marxa i ens costa estar aturats! Per exemple, dissabte 25 el nostre baixista, Juan Antonio, serà a La Cantonada de Tarragona fent una selecció musical per llepar-se'n els colzes (jo no m'ho perdria, i de fet no ho penso fer!). Haureu d'estar atents per si se'ns acut fer altres aparicions en escena...
 
- I divendres, què es trobarà la gent que vingui al Pilée?
Divendres és una nit especial, perquè tocarem el nou treball de dalt a baix i recuperarem alguns dels nostres temes favorits d'anteriors treballs. El Último Vecino es trobaran amb l'escenari ben calent per gaudir d'una gran nit i acabaran de posar a to el públic. Mola trobar-se amb propostes tant eclèctiques en les que l'element en comú entre els dos grups és aquell punt de foscor, honestedat i visceralitat, sense necessitat de coincidir estilísticament. Posarà la cirereta Dj Silencio amb una selecció en la mateixa línia alternativa i intensa. Una nit de luxe!
 
 
 

Dj Silencio: "Falten llocs on soni més música alternativa però també crec que falta més públic"
 

- Com i on et vas introduir dins el món de la nit?
Fa quasi 10 anys que estic posat en aquest món i va ser arrel de conèixer el local 242 Cafe de Tarragona. Allà vaig descobrir la música que m’agradava: el new age, la música dels 80... Un dels propietaris em va ensenyar els quatre passos inicials per començar a punxar, i em vaig enganxar fins el dia d’avui. El primer lloc on vaig punxar va ser el Loop de Tarragona, i després he passat pel Cau, la Sala Zero... i a Reus per l’Oniria i el Pilée. Ara tinc una residència mensual al Pilée i cada dos mesos estic al Les Paul de Lleida. 
 
- Quines cançons no falten en una sessió de Dj Silencio?
Doncs no fallen mai cançons com la de ‘Munich’ d’Editors o el ‘Midnight City’ de M83, per exemple. També Joy Division, Interpol… N’hi ha diverses que sempre intento colar. És un estil bastant alternatiu, no m’agrada dir indie només, sinó més aviat alternatiu. Hi ha pop, pop-rock, indiedance, indietrònica… però més que res pop rock i rock alternatiu.
 
- Creus que falten més llocs al Camp per aquest tipus de música?
Falten més llocs perquè també crec que falta més públic, és com un peix que es mossega la cua. A Reus no hi ha molta cultura de música alternativa com sí que hi ha a Tarragona. Quan punxes a Reus, a vegades entremig has de posar alguna cosa més comercial, a la gent li costa més aguantar música alternativa durant 4 o 5 hores seguides. En canvi a Tarragona és diferent, hi ha més cultura indie. A la Zero, per exemple, et pots passar una nit escoltant indie i guitarra, i a Reus no.
 
- Per què vas voler ser Dj?
Perquè és una cosa que em va agradar des del primer dia que ho vaig provar. Jo sempre havia portat la música amb mi des de petit, he buscat i he rebuscat; i la meva manera d’expressar-me al final dins el món de la música ha estat pel camí del Dj. 
 
- Què és el millor que t’ha passat com a Dj?
El millor que em passa com a Dj és quan s’aplaudeixen els canvis, quan aplaudeixen les cançons i quan connectes amb el públic. Quan hi ha connexió, tu gaudeixes, el públic gaudeix, i la cosa es retroalimenta. Això és el millor que m’ha passat i espero que sigui el millor que em passi sempre.
 
- Què es trobarà la gent que vingui al Pilée?
Seguirem amb l’estil de música que marquen els dos grups de música que hi ha. Els Zien Años, que són una mica foscos, et poden traslladar a l’època dels 80 i 90. I El Último Vecino també han menjat molt de Joy Division, The Smiths, El Último de la Fila, Golpes Bajos... Anirem una mica en aquesta línia.
 
I per fer-vos una idea del que us trobareu, el millor que podeu fer és escoltar aquesta sessió que el mateix Dj Silencio ha preparat com a prèvia del concert! :)
 

Més informació: 

Sortegem 2 entrades per anar al concert! Si en voleu una, cliqueu aquí.

A

També et pot interessar