Gerard Martí

Foto: 

Gerard Martí

El Reus Blues arrenca amb èxit

Videoguia del Festival Reus Blues que la ciutat acollirà fins al 17 de juliol
Surtdecasa Camp
,
05/07/2016
Música
Ja fa una setmana que la capital del Baix Camp es mou a ritme de blues gràcies a la 26a edició del Festival Reus Blues, "l'únic festival musical de la ciutat que s'ha aconseguit consolidar", segons assenyala un dels seus programadors i membre de l'AMCA, Kandi Álvarez. Enguany, el certamen no podia haver començat amb més força, "hem omplert tots els primers concerts", expliquen. Un fet que els responsables del Reus Blues atribueixen a l'aposta que van fer ara fa tres anys per diversificar els escenaris en lloc d'organitzar només concerts a La Palma. En aquest sentit expliquen que, des d'aleshores, "sempre comptem amb nous col·laboradors; enguany, per exemple, s'hi ha sumat el Museu del Vermut". Aquest cap de setmana continua la programació i Álvarez creu que serà, fins i tot, "més exitós que l'anterior perquè arriben els plats forts del festival". Perquè us pugueu organitzar l'agenda i triar quins són els concerts que més us agraden us hem preparat una videoguia amb 5 recomanacions que segur que us facilitarà les coses.

Valentí Moya & Joan Pau Cumellas Trio

Divendres 8 de juliol a les 22:30 h
Bar Musical Absenta
En aquest concert, dos intèrprets de llarg recorregut s'uneixen per oferir una visió original del jazz manouche. Ens presenten les seves coincidències en un disc treballat a fons i ple de moments memorables. Un repertori de cançons en el qual guitarra i harmònica mostren amb sinceritat la seva passió pel swing. Un format innovador on la guitarra magistral d'en Valentí il·lumina el camí perquè l'harmònica diatònica d'en Joan Pau es reivindiqui com un instrument de ple dret en aquest camp.
 

 

ReusBlues Street Band 2016 amb Small River Prison Band

Dissabte 9 de juliol de les 20 h a les 22 h
Diversos carrers i places de Reus
Un funcionari de presons treu als reclusos del centre penitenciari per realitzar un trasllat d'instruments a un altra presó. Aquests li faran la vida impossible creant situacions divertides i destapant el talent musical dels presos que es neguen a desprendre's dels seus instruments.
 

 

Richard Ray Farrel Band

Dissabte 9 de juliol a les 22:30 h
La Palma de Reus (15€)
Grandíssim intèrpret de blues, cantant, guitarrista, harmonista i compositor. Per aquells que busquen en el blues la puresa dels sons del Delta de Mississipi, la tradició de Chicago o el frenètic shuffle de Texas, sens dubte, aquest novaiorquès establert a Màlaga, és un dels seus millors ambaixadors. Richard Ray Farrel és un autèntic bluesman, després de 40 anys de carrera té banda a diferents països i gira amb elles per tot el món. En infinitat d'entrevistes sempre ha dit que el Blues mai desapareixerà perquè no és una moda, sinó una forma de viure.
 

 

Lazy Lester & His Lazy Boots

Dissabte 9 de juliol a les 22:30 h
La Palma de Reus (15€)
Leslie Johnson, més conegut com a Lazy Lester, va néixer a Torras (Estats Units). El seu salt al món de la música professional va ser a mitjans de la dècada de 1950. Com harmonista i vocalista, Lester va ser fortament influenciat per Jimmy Reed i Little Walter. D'estrafolària i desinhibida personalitat, és una autèntica llegenda viva del blues que segueix captivant a les audiències i ens regala l'oportunitat d'apreciar el seu incombustible estil.
 

 

Jimmy Barnatán & The Cocooners

Diumenge 10 de juliol a les 20:30 h
El Racó de la Palma (6€, inclou cervesa o refresc)
Jaime Barnatán Pereda, més conegut com a Jimmy Barnatán, és cantant, actor i escriptor. Els seus orÍgens es troben al barri de Tetuan, a Santander, si bé va passar part de la seva infància a Nova York per raons familiars. Allà es va envoltar de músics negres i va quedar amarat pel blues que aquests feien. El seu estil és inconfusiblement americà i podria dir-se que la seva veu, potent i esquinçada, és una de les més singulars del panorama nacional.
 

 

Més informació: 

26è Festival Reus Blues
Del 30 de juny al 17 de juliol
Reus

A

També et pot interessar