El Pony Pisador

Foto: 

Cedida
El Pony Pisador presentarà la seva nova versió per a infants, el Pony Menut

Els 5 imperdibles del FiM de Vila-seca

La Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca celebrarà la seva 19a edició del 4 al 7 de maig amb 52 actuacions
Surtdecasa
,
13/04/2023
Música
Sota el lema ‘On tot comença’ la Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca (FiM) celebrarà la seva 19a edició del 4 al 7 de maig de 2023 i amplia un dia la seva durada. La FiM Vila-seca comptarà amb un total de 8 escenaris situats al Castell de Vila-seca (tres), al Parc de la Formiga, l’Auditori Josep Carreras, el magatzem d’avellanes 'Cal Perera', la Plaça de Voltes i estrena el Celler noucentista de Vila-seca. En total, s'han programat 42 propostes musicals que faran un total de 52 actuacions, escollides entre els 600 projectes presentats a la convocatòria artística 2023. Vila-seca es converteix a la primavera en epicentre musical del país. I enguany aquesta centralitat es farà palesa més que mai, amb una programació arriscada,i un programa professional per crear aliances estratègiques amb agents culturals del país i més enllà. Us hem destacat les propostes imperdibles musicals d'enguany.

1. El Pony Menut
Un dels espectacles més esperats de la Fira és la nova versió de El Pony Pisador per a infants. Si barregem el món de Jr Tolkien amb els Monty Python, el resultat podria ser alguna cosa similar a El Pony Pisador: Música celta i folk tradicional amb una dosi d’humor absurd. Arran de l’augment de públic infantil als seus concerts, es van decidir a crear El Pony Menut, un nou vessant de la banda on adapten el seu espectacle als infants, amb un format més curt i senzill. Un concert on la qualitat en la interpretació, l’harmonia vocal, la participació, el sentit de l’humor, la divulgació d’instruments i sonoritats d’arreu del món son les grans protagonistes.
> Més informació

  • imatge de control 1per1

2. OMAC Juvenil
L’Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya en la secció juvenil presenta 'Transatlàntic', un combinat inèdit i irresistible per a públics joves on es recuperen les músiques ballables que van sorgir des de la meitat del segle passat. Aquest és un projecte multidimensional -social, artístic, educatiu i acadèmic- adreçat i protagonitzat per la generació centennial, un acte d’apropiació de la cultura tradicional que reivindica els grans èxits de ball de creadores i creadors catalans. L’OMAC Juvenil compta amb el suport de Fira Mediterrània, Olot Cultura i Centre Artesà Tradicionàrius, i amb la col·laboració del Grup de Recerca Musicològica de l’ESMUC. A més, cal dir que l'ESMUC és Antena de Talent de la FiM.
> Més informació

 

Pale Moon presentarà 'California Dreaming' | Foto: Cedida
3. Pale Moon
Pale Moon és el grup liderat per la Natalia Sushchenko i l’Árni Guðjónsson, procedents de Sibèria i d’Islàndia respectivament, però establerts a Barcelona. Després de presentar el seu disc de debut 'Lemon Street' a festivals com l'ESNS, el Iceland Airwaves, el Festival de Jazz de Montreux o el MMVV, Pale Moon torna amb 'California Dreaming', el seu segon i esperat àlbum. Aquest nou disc està ple de cançons divertides i rodones, que es converteixen en clàssics pràcticament amb la primera escolta.
> Més informació

4. Figa Flawas
Figa Flawas son un duet format per dos amics de la infància -Xavier Cartanyà i Pep Velasco- amb un so molt fresc de música urbana festiva: reggaeton, trap, pop, urban, disco, rumba, drill…Qualsevol etiqueta se’ls hi queda realment petita. Amb el seu primer LP Joves Tendres, es van situar com uns dels talents més prometedors de Catalunya. El seu directe festiu i ballable ja s’ha pogut veure a grans ciutats de la geografia catalana. A la FiM presentaran el seu nou single 'MUSSEGU', el ja conegut com la batxateta catalana. Figa Flawas van ser els guanyadors del concurs Sona 9 2022, consistent en l’enregistrament d’un EP i un videoclip, i una gira de concerts per les principals cites del panorama musical català. Sona 9 és Antena de Talent de la FiM.
> Més informació

 

L'artista colombiana Meli Perea | Foto: Cedida
5. Meli Perea
La secció internacional del festival també comptarà amb una proposta molt interessant: Meli Perea. Ella és una artista d’origen colombià que ha desenvolupat un estil molt personal a través de la pràctica del freestyle als carrers de Bogotà i de l’acostament al folklore del carib colombià. 'Prisma' és el seu nou LP, un diàleg entre el rap i ritmes llatins, música electrònica i sons afrocolombians. El joc entre percussió, vents, veu i efectes electrònics, és la mescla perfecta perquè l’espectador ho deixi tot en la pista.
> Més informació

Més informació: 

Web FiM
Instagram FiM
Facebook FiM
Youtube FiM

A

També et pot interessar