Howard Blake

Foto: 

Cedida

Música nominada als Oscar i esperit nadalenc al Monestir de Poblet

‘The Passion of Mary’, del britànic Howard Blake, es representarà el 7 de desembre amb la col·laboració de la Coral de la URV
Genís Pena
,
05/12/2015
Música
Corrien els 80’ quan una pel·lícula coneguda com ‘The Snowman’ inundava d’esperit nadalenc les vides de milers de nens. Part de culpa d’aquest esperit la té la BSO de la pel·lícula, composta per Howard Blake i nominada a l’Oscar. Per què us expliquem tot això? Doncs bé, aquest pròxim 7 de desembre, el mateix compositor de la banda sonora de 'The Snowman' presenta, al Monestir de Poblet, ‘The Passion of Mary’, un oratori dramàtic que el britànic només ha presentat a dos països, el Regne Unit i Suècia. La peça recull passatges bíblics propis de la litúrgia tradicional i serà interpretada per tres artistes de renom: la soprano Patricia Rozario, el tenor Richard Edgar Wilson, i el baix David Van Asch.
 
‘The Passion of Mary’ no serà l'única obra que es representarà. Com hem dit, Howard Blake és un director amb molta trajectòria internacional i l’espectacle es dividirà en dos parts. Seran precisament ‘Flute Quintet’, i la suite de la BSO de ’The Snowman', les obres que s’interpretaran en una primera part que donarà pas a l’esperada ‘The Passion of Mary’. El reconegut actor Jaume Comas, que donarà forma a la primera part de l’espectacle en el paper de narrador, explicava en l’acte de presentació que “es tracta d’un gran conte de Nadal en què la música, senzilla però plena de llum, hi té una gran importància”.
 
A part de la presència de Blake, un altre dels atractius d'aquest muntatge serà el cor que acompanyarà les funcions. Parlem de la Coral de la Universitat Rovira i Virgili, dirigida per Montserrat Ríos, i formada l’any 1991. Tan bon punt van saber que serien la coral encarregada d’acompanyar l’obra de Blake, es van posar a assajar. I d’això ja en fa uns dies, concretament des del mes de setembre. “Ja fa força temps que treballem la partitura i els assajos van a bon ritme”, explicava Ríos. L’acompanyament musical se’l repartiran entre dues formacions. Una catalana -l’Orquestra Terrassa/ 48- i l’altra anglesa -Liverpool String Quartet-. La plurinacionalitat hi estarà present des del primer moment.
 
El Monestir de Poblet no tindrà l’exclusivitat de l’espectacle a Catalunya, ja que, l'endemà, la Basílica de Santa Maria de Manresa acollirà ‘The Passion of Mary’. David Van Asch un dels cantants, confessava estar emocionat de venir al nostre país: “La meva relació amb Blake ve de lluny. Ha estat un plaer rebre la seva invitació per intervenir a les dues representacions que es faran a Catalunya”.
 
Un director amb renom, esperit nadalenc, fusió catalano-anglesa... Tot apunta a què ‘The Passion of Mary’ serà un dels esdeveniments més màgics d’aquest pont. No us el podeu perdre. 
 
 

Més informació: 

A

També et pot interessar