Foto: 

Cedida
Els grup ha estat tancat a l'estudi de gravació durant any i mig.

The Transistor Arkestra: ‘Hem tocat estils que la gent no s'esperava, però continuem sonant a nosaltres’

Han cuinat el retorn a foc lent i amb un polsim de psicodèlia. Dissabte 18 de març el presenten a la Sala Zero
Agnès Llorens
,
17/03/2017
Música
Han tornat. Després de respirar, donar-se aire i engegar projectes paral·lels, The Transistor Arkestra tornen amb forma per mostrar un nou treball. La criatura destil·la creativitat, té un bon pes, rep el nom de “Strobilos Symphonietta” i beu de totes les influències que envolten al grup. Ells mateixos ens parlen d’aquest nou disc, que segueix influït per una mena sci-fi-delic folk amb tints orquestrals i picades d'ullet a l'ethnic music més fosc, l’acid pop i també l'electrònica retrofuturista de la qual tant gaudeixen tots els membres del grup. Parlem amb ells perquè ens donin més detalls d’aquest disc suggerent abans de l’estrena prevista aquest dissabte 18 de març a la Sala Zero (22:30 h). Cal servir calent, que es refreda. 

-Després d’un temps de descans, presenteu nou disc 'Strobilos Symphonietta' i afirmeu que és molt diferent que els anteriors que heu presentat. Quines noves sonoritats aporta i què creieu que ha canviat? 
És diferent perquè hem estat jugant a fer les coses de manera més accessible. Per a nosaltres és un disc més pop en el sentit que hem obert la paleta sònica a l'hora de compondre i gravar, a part del que fem servir normalment, els sintetitzadors analògics hem utilitzat més instruments acústics, xilofons, ukeleles i djembes, elements que no havíem utilitzat fins ara en gravacions oficials. Hem tocat molts estils que la gent no s'esperava, però continuem sonant a nosaltres, però la barreja és més gran, hi ha més elements, ens acostem al folk, a la science fiction, a les bandes sonores... En definitiva, teníem ganes d'expressar moltes coses que ens agraden!

-Torneu després d’un temps de descans allunyats dels escenaris. Com ha anat aquest període? Us ha fet evolucioar com a músics? Què creieu que podeu oferir a diferència del vostre últim treball? 
El descans va ser una mica obligatori perquè el grup va canviar i fins que no vam trobar gent per continuar no vam poder fer res nou. També feia molt de temps que tocàvem el mateix repertori i era el moment de fer coses noves. A més, ens han passat moltes coses que ens han fet canviar com a persones, alguns de nosaltres van donar espai a altres projectes paral·lels com Harrison Ford Fiesta i Transistor Eye. Hem tingut temps per fer les coses amb calma i les noves incorporacions han afegit el seu gra de sorra, el que també ajuda al fet que la música tingui sons diferents.

  • imatge de control 1per1

-Tot i els canvis, els vostres seguidors podran trobar la sonoritat que més us defineix?
No hem perdut de vista d'on venim, hem sumat visions, hem investigat, hem escoltat molta música, ens hem tancat a crear i el procés creatiu ens ha portat a llocs molt interesants com a artistes sònics, a part de músics i també hem treballat tot els aspectes de la producció sonora per crear aquest disc. Ens encanta treballar amb els sons, qui ens coneix ja sap quin és el nostre estil! 

-Què creieu que aporta cada membre del grup a la vostra sonoritat, que la fa tan especial? 
Cadascun de nosaltres aporta els seus coneixements relacionats amb el que fem i sobre tot bon rotllo i ganes de crear. Es normal que hi hagi moments de tensió, com passa en qualsevol activitat feta amb un conjunt de persones. La formació actual del grup és molt variada en qüestió de personalitats i gustos, encara que hem trobat un "savoir faire" molt divertit entre nosaltres.

-Ara que s’acosta l’estiu i amb un nou disc sobre el braç, l’objectiu serà presentar-lo en directe, oi? Teniu lligats molts concerts? Què caldrà esperar a les vostres actuacions? 
De moment, encarem el concert de dissabte a la Sala Zero amb molta energia! Ara mateix comencem a buscar bolos, tenim algunes coses aparaulades i començarem a tancar aviat. Tenim moltes ganes de presentar el disc en directe, és un directe molt variat, continua havent-hi electrònica, però la paleta de sons s’obre i és més variada.

-Com veieu el panorama de música en directe a les comarques de Tarragona? Creieu que els grups que volen mostrar el seu so en directe tenen prou oportunitats? 
Ara mateix no està malament encara que el circuit és reduït, sempre està bé que n'hi hagi més llocs per tocar i presentar la música que es fa al voltant.

-Com definiríeu el so i la inspiració de “Strobilos Symphonieta’ en una única idea o frase? 
Aquesta sí que és difícil: ‘tat tuam asi’, que en sànscrit significa “tu ets això” .

-Ara que ve l’estiu i tornen les terrasses i les estones a l’aire lliure amb amics, recomaneu-nos tres cançons de grups locals que cregueu que siguin imprescindibles per a passar una bona estona. 
Doncs us recomanem que escolteu, per exemple, ‘Mare no vull ser del Barça', del Teatre Magnètic; ‘Lonely Ben’, de Harrison Ford Fiesta, i ‘La sonrisa del estúpido’, de Islandia Nunca Quema. 

  • imatge de control 1per1

 

Més informació: 

THE TRANSISTOR ARKESTRA: STROBILOS SYMPHONIETTA

Dissabte 18 de març 
Sala Zero (Sant Magí, 12, Tarragona)
22.00 h portes | 22.30 h concert
Preu: 8 / 10 €
Anticipades a Shiva Music, H-Records i Entradium

A

També et pot interessar