Repassem les cançons de 'Dissabte', el nou disc de Joan Masdéu

El músic reusenc ens comenta les cançons d'aquest treball que dissabte 12 presenta al Bartrina de Reus
Surtdecasa Camp
,
10/04/2014
Música
Aquest dissabte juga a casa. El reusenc  Joan Masdéu trepitjarà el Teatre Bartrina de Reus per estrenar a la seva ciutat les noves cançons incloses a ‘Dissabte’, el seu segon disc en solitari que va sortir a la llum el passat mes de febrer. Un treball amb el que, com indica el seu nom, ha volgut fer neteja tant a nivell personal com musical. Per fer-ho, s’ha rodejat de nous músics i de Florenci Ferrer i Santos Berrocal que s’han ocupat de la producció d'un disc que marca un abans i un després en la seva trajectòria.
 
Per conèixer a fons aquest disc, li hem proposat al Joan que ens comenti què hi ha darrere de les onze cançons de 'Dissabte'...
 

1. 'El bon retorn'

"Cançó que obre el disc amb un potent  fade in. Per poder tornar a un lloc, primer se n’ha d’haver sabut marxar. De vegades necessitem prendre distància per tenir la suficient perspectiva per tenir un bon retorn. Té influències americanes de Crosby, Steels, Nash and Young, amb la brillant colaboració de David Soler al pedal steel".
 
 
 

2. 'Dies sabàtics'

"És el primer single del disc. Reflexa el sentiment de solitud que vesteix aquells dissabtes buits als que ens enfrontem en el nostre dia a dia. Musicalment ens porta a estadis una mica més èpics amb influències de bandes com The Divine Comedy".
 

 

3. 'Deies'

"Les contradiccions internes amb un mateix. “D’aquesta aigua no en beuré”,  “per aquí no hi passaré”, “això a mi no em passarà”... I n’acabes bevent i hi acabes passant. N’acabes sent conscient i, si pots, n’aprens per poder fer dissabte. Passió per Johnny Cash!".
 

 

4. 'La maresma'

"La maresma és el lloc on es barreja l’aigua dolça que baixa del riu amb l’aigua salada que entra del mar. Allí s’hi produeix aquest xoc frontal de caràctes on finalment també hi poden quedar les aigües estancades, entre canyissars, emmig d’un paisstge preciós que pot quedar per descobrir. Musicalment, el moment de més calma i relax del disc".
 

 

5. 'El planeta imaginari'

"Aquell lloc desitjat que potser no existeix o no és possible situat emmig de dues realitats antagòniques. Una mena d’Ítaca personal a perseguir i imprescindible per a poder continuar sent un mateix". 
 

 

6. 'Marges'

"Marges per saltar fins a la platja, al bon temps, a l’olor del mar i al benestar d’un lloc nou on decideixes quedar-te. Marges per deixar enrera vells paisatges als que no volem tornar. Pop lluminós amb cert aire de bandes com The Turtles".
 

 

7. 'Diumenge'

"Després de fer dissabte de casa sempre arriba diumenge. Fer neteja de tot suposa també saber conviure amb certes absències i quedar-se tan sols amb l’imprescindible. Musicalment és també una cançó gairebé nua,  amb la veu vestida tan sols amb una guitarra acústica".
 

 

8. 'Cap de setmana'

"La dimensió que adquireixen les coses el cap de setmana. El ritme dels carrers, gent sense presses, dormir fins que el cor et diu prou i deixar que els somnis acabin sense ser decapitats minuts abans pel despertador. Olor de café a casa, vermuts a les terrasses i tardes de pel·lis al sofà. Aclucada d’ull a bandes com The Jayhawks".
 

 

9. 'Guiomar'

"Donar, finalment, per tancada una relació acabada anys enrere, però amb unes brases incandescents, cremant encara entre les cendres, tot i la distancia i el pas del temps. Guiomar és saber fer dissabte posant, per fi, un punt i a part".
 

 

10. 'Telesèries'

"Són els dissabtes de l’adolescència posant-hi, com a teló de fons i com a imaginari col·lectiu, les telesèries d’aquella época". 
 

 

11. 'Abans de veure el sol'

"Vinyetes protagonitzades per diferents personatges que acaben explicant una mateixa història: la por que els acaba invaïnt i reprimint, frenant-los a lluitar pel que realment desitgen. “I en lloc de viure el nostre temps, el temps ens viu mentre ens pensem què fem”. Amb influències i petjades de Simon & Garfunkel".
 
--
 
Dissabte 12 d'abril a les 21:00h.
Teatre Bartrina de Reus

A

També et pot interessar