Joan Masdéu

Foto: 

Cedida

Les 5 cançons que mai falten en un concert de Joan Masdéu

Parlem amb el músic reusenc abans d'acabar la gira del disc 'Dissabte', el 6 de novembre a l'Absenta de Reus
Surtdecasa Camp
,
04/11/2015
Música
Joan Masdéu tanca aquest divendres la gira de presentació del seu segon disc 'Dissabte' (Música Global, 2014), editat ja fa quasi dos anys. Enrere queden una seixantena de concerts per tota la geografia catalana, alguns amb banda i altres amb l'Oest, el guitarra que l'acompanya des d'aquest darrer treball i amb qui tocarà a l'Absenta. No cal ni dir que el concert de Reus serà especial. No només perquè acaba gira sinó perquè ho fa a la seva ciutat. Després d'aquesta actuació, Masdéu deixarà de fer concerts una temporada per començar a treballar de cara a un tercer disc. Hem volgut aprofitar aquest darrer concert de petit format per preguntar-li quines són les cinc cançons que, fins ara, mai falten en els seus concerts en acústic, i ens hem trobat amb peces que resumeixen la seva trajectòria...

‘Puc ser jo’

CD Whiskyn's 'De la nit al dia' (Discmedi, 1999)
“A cada concert recupero dues cançons de Whiskyn’s. De la primera etapa una de les que més va arribar a la gent és ‘Puc ser jo’. M’agrada agafar-la, recuperar-la i tocar-la amb un arranjament totalment diferent, actualitzar-la una mica. És una cançó que és un mig temps tirant a ràpida, i en aquests concerts el que faig és relentir-la molt de tempo i fer-la molt més dolça. M’agrada potinejar-la i fer-la diferent”.

 

‘On’

CD Whiskyn's 'On' (Música Global, 2004)
“El mateix exercici que faig a ‘Puc ser jo’ també l’aplico a ‘On’, una cançó que tampoc acostuma a faltar. Originàriament és rockera, canyera, molt contundent; i el que faig és donar-li el tomb per complet, dividir el tempo tres vegades i fer-li un nou arranjament amb una harmonia d’acords diferent que no té res a veure amb l’original. M’agrada aquest joc de fer una segona lectura de la cançó totalment diferent i portar-la al meu moment actual". 

 

‘El carrer dels jocs florals’

CD Joan Masdéu 'Casa Murada' (Música Global, 2011)
“Una cançó que mai pot faltar als meus concerts és ‘El carrer dels jocs florals’. És la cançó que d’alguna manera simbolitza el primer disc i la meva trajectòria en solitari, la que la gent més coneix. És el resum de tots els ingredients d’aquesta etapa que començava i és la que dóna peu a que després a ‘Dissabte’ hi hagi cançons com ‘El planeta imaginari’, ‘Guiomar’ o ‘Deies’. Aquest tipus de cançons amb influència més americana que després m’han sortit, venen d’aquesta cançó. En el primer disc quedava com aïllada estilísticament però va ser el punt de partida del segon disc. És una primera pedra, un fonament".

 

‘Deies’

CD Joan Masdéu 'Dissabte' (Música Global, 2014)
“Una de les cançons que crec que mes quedarà del segon disc és ‘Deies’. Si ‘El carrer dels jocs florals’ era el punt de sortida, ‘Deies’ és el punt de continuïtat més marcat a partir del qual estan sortint les noves peces. Musicalment crec que ja estableix les bases del meu discurs en solitari, i crec que les properes cançons sorgeixen de cançons com aquesta, més country, més americana”.

 

‘Carolina’ de Josh Rouse

CD Josh Rouse 'Nashville' (Rykodisc, 2005)
“Aquesta és una de les cançons tampoc ha faltat mai quan hem fet un petit viatge fora del nostre repertori. És una artista que m’ha agradat sempre des que l’escolto fa més de 15 anys. És una de les estètiques musicals que sempre m’ha agradat independentment de corrents, modes i estils; i crec que té bastant sentit amb el discurs que estic fent ara i en el qual m’hi puc emmirallar perfectament. És una cançó que he anat posant i treient del repertori. A més, també la vam fer amb tota la banda i vam veure que ens anava com anell al dit".

Més informació: 

Joan Masdéu
Divendres 6 de novembre, 23 h
L'Absenta de Reus

 

A

També et pot interessar