Tàrraco Surfers

Foto: 

Cedida
Tàrraco Surfers

Surfejant per l'antiga Tàrraco Romana

Joan Reig estrena Tàrraco Surfers amb una gira pel Camp de Tarragona durant aquestes festes
David Fernàndez
,
20/12/2013
Música
Des del passat dissabte 15 de desembre, un grup de centurions rockeros de l’antic emperador Constantí el Gran tomben pel Camp de Tarragona carregats d’instruments i de taules per fer surf. Estranya barreja. El més curiós és que provenen de principis del segle IV, que són un pare i els seus tres fills i que estan aquí gràcies a una màquina del temps, tal com ells mateixos expliquen. En els seus directes toquen des del ‘25 de desembre’ al ‘Get Lucky’ dels Daft Punk, passant per clàssics d’AC/DC o del rock en català, això sí, de manera instrumental i passats pel sedàs de la música surf. Es fan dir Tàrraco Surfers i, després de debutar a La Traviesa de Torredembarra (a la foto), ara es troben enmig d’una gira que durant aquestes festes els portarà per diversos punts del Camp de Tarragona. 
 
El pare d'aquesta curiosa tropa és el que toca la bateria i en realitat es diu Joan Reig (Els Pets, Mesclat, Refugi), mentre que els que fan de fills són David Muñoz ‘Gnaposs’ a la guitarra (Els Pets, Shuarma, The Bon Scott Band), Sergi Esteve també a la guitarra (Josep Romeu) i Sergi Sabaté al baix. Tots ells formen un grup de música surf atípic “perquè no és un surf per a puristes, sinó que intentem fer una cosa més enfocada al ball que es pugui veure tant en un bar com en un envelat de festa major”, explica Joan Reig. Ell va ser precisament l’ideòleg del projecte. “Fa temps que estic aficionat a aquest tipus de música i sempre m’havia fet gràcia poder fer un grup així instrumental”, assenyala.
 
Ara per ara el seu repertori es nodreix de versions i fan tant clàssics del gènere com altres cançons que no tenen res a veure amb l’estil, ja que “com que aquest grup de centurions té una màquina del temps, s’ha dedicat a viatjar per diverses èpoques i s’ha quedat amb un seguit de cançons de tots els temps”. De moment en tenen una vintena, entre les quals hi ha ‘La Dolce Vita’, el ‘Born to be alive’, el ‘Sweet Dreams’ d’Eurythmics, peces de The White Stripes o Daft Punk, i popurris d’AC/DC, Michael Jackson i de cançons catalanes de grups com Els Pets, Sopa de Cabra, Lax’n’Busto o Gossos.
 
Bàsicament són cançons ballables o altres que encara que no ho siguin ho acaben sent després de passar per l’òptica dels Tàrraco Surfers. Un exemple en serien les nadales que en aquests primers concerts han inclòs en el seu set-list. “Són nadales que queden molt divertides i que en directe funcionen molt bé perquè la gent no s’imagina que pugui ballar, per exemple, el '25 de desembre'”, diu el Joan. Bé, de fet, pel que fa a concerts, de moment Reig només pot parlar de l’actuació de debut de la banda que va tenir lloc el passat diumenge 15 de desembre a La Traviesa de Torredembarra. 
 
Tal com explica, “va ser un honor poder començar aquesta història en un dels bars rockeros més emblemàtics de la nostra demarcació”. Assenyala que “la reacció de la gent va ser molt bona, sobretot la dels més assidus al local que no sabien que anaven a veure, que van acabar cantant cançons com l’‘Highway to hell’ d’AC/DC i que van al·lucinar amb tota la parafernàlia que portem”. I és que en directe, per acabar-la de fer grossa, els Tàrraco Surfers, com a bons centurions, van vestits de romans amb una indumentària que sospitem que ha sortit dels Armats de Constantí i que fa “la gent flipi quan veu quatre tios amb aquestes pintes tocant rock’n’roll”. A més, també els acompanya una intro que ha enregistrat tot un Òscar Dalmau, i quatre taules de surf personalitzades amb una caricatura de cadascun dels components que ha dibuixat ni més ni menys que Andreu Faro. “Tinc una gran amistat amb ell, jo sóc gran aficionat al còmic i ell es veu que de manera amateur practica surf a La Pineda. Ràpidament va entendre l’estètica que volíem i estem molt contents amb el resultat”, diu el músic.  
 
Ara per ara han enregistrat algunes demos al local d’assaig que podeu escoltar si passeu pel seu Bandcamp però la intenció és tancar-se a l’estudi al llarg de l’any vinent. Reig explica que estan pensant en fer tant un disc de nadales amb les que han arranjat ara més altres de noves, com un que inclogui altres de les cançons que també toquen en els directes.  
 
Fins que això no arribi, els podrem veure en directe i de fet en els propers dies tenim un grapat d'oportunitats per poder-ho fer en el marc de 'Per Nadal a la platja', la seva primera gira que, per cert, ha començat accidentada. Després del concert de La Traviesa, Joan Reig, s'ha vist obligat a anul·lar per una lesió el segon i el tercer concert que hi havia previstos a Reus i a Bellmunt del Priorat, respectivament. Per tant, esperem ara que el pare i alma mater d'aquesta nova història musical es recuperi el més aviat possible.
 
Queda dit, si durant aquestes festes us trobeu una colla de peluts tocant amb cascs de romans i taules de surf, atureu-vos-hi, la diversió i la bona música està més que assegurada!
 

Més informació: 

Tàrraco Surfers (Suspès)
Divendres 20 de desembre a les 23:00h.
Pilée de Reus
 
Tàrraco Surfers (Suspès)
Dissabte 21 de desembre a les 23:59h.
Bellmunt del Priorat
 
Dijous 26 de desembre a les 22:30h.
Highland de Tarragona
 
Dimecres 1 de gener a les 01:00h. (Revetlla de cap d'any)
El Casino de Constantí
 
Divendres 3 de gener a les 23:30h.
Sala Dune de Valls
 
Dissabte 4 de gener a les 12:00h.
Els Cups de Poboleda
A

També et pot interessar