Videoguia del V Cicle Cambrils Jazz and Blues

Un repàs a les formacions que hi actuaran entre el 19 d'octubre i el 29 de novembre
Surtdecasa Camp
,
18/10/2013
Música

Tot comença aquest dissabte 19 amb un concert-vermut gratuït, una triple combinació que ens agrada! Comencem bé, aquests de l'associació La Mar de Jazz saben com guanyar-se la nostra confiança. A partir d'aleshores, i durant 8 cites més repartides en els caps de setmana següents fins el 29 de novembre, quatre espais del municipi de Cambrils (plaça del Pòsit, el Mara's Bar, La Boheme i el bar Días de Vino y Rosas) comptaran amb actuacions de jazz i blues a un preu molt assequible: 5 euros.

A continuació us presentem un vídeo de cadascuna de les formacions que visitaran Cambrils durant el V Cicle Cambrils Jazz and Blues acompanyada de la informació que podreu trobar si entreu al seu web.

Cambrils Flamenco Jazz Reunion

Dissabte 19 d'octubre a les 12:00h. (Plaça del Pòsit)

Una autèntica festa que ens servirà per obrir aquest cicle de jazz i blues amb una celebració popular a la plaça del Pòsit. El tàndem ja conegut per tots nosaltres Marsal-Olshanetsky es completa en aquesta ocasió amb la guitarra i la veu de Antonio Santiago ‘Nene’ i les percussions del Luís Chacón, que ens permetran fer una passejada entre el pop i el flamenc amb uns tocs de jazz.

Antonio Santiago “Nene” (veu i guitarra), Georgy Olshanetsky (guitarra) Gerard Marsal (saxo i flauta) i Luís Chacón (percussió)

(No tenim cap vídeo dels Cambrils Flamenco Jazz Reunion ja que és una formació creada exclusivament per aquest cicle)

 

Carpaccio Bit

Divendres 25 d'octubre a les 22:00h. (Mara's Bar)

És el nou projecte que ens presenta David Mas Fossas. Neixen a principis del 2012, de la inquietud d’aquest creador barceloní establert a Vilallonga. La seva música ens porta a llocs íntims on es mesclen folk, funk, punk, jazz. Atmosferes dolces, optimistes i emocionants. Ara presenten el seu debut en directe.

David Mas (veu i guitarra), Laia Masdeu (veu i violí), Iván Sáez (saxo baríton), José Ramón Pacheco (contrabaix), Jordi Bravo (bateria)

 

 

Gerard Marsal Trio

Dissabte 26 d'octubre a les 21:00h. (Días de Vino y Rosas)

És un pou de sorpreses. Aquest saxofonista i flautista reusenc ens presenta a Cambrils una nova formació musical integrada pel pianista reusenc Jorge Varela i el baterista tarragoní Fernando García-Ramos, un altre clàssic del nostre festival. El grup promet una actuació plena de ritme viatjant del jazz més ballable fins al bogaloo, passant per infinitat d’estils i influències.

Gerard Marsal (saxo i flauta), Jorge Varela (teclats) i Fernando García-Ramos (bateria)

 

 

Miguel Talavera Trio

Divendres 1 de novembre a les 23:00h. (La Boheme)

Liderat pel guitarrista Miquel Talavera ens presenten un repertori basat en el blues rock amb una bona dosi de jazz i de funk. Com tots els bons grups, aquesta formació té en el directe el seu punt fort. Des de la ciutat de Barcelona viatgen per la geografia de tot l’Estat presentant un repertori integrat per composicions pròpies i també per alguns clàssics de les darreres dècades.

Miguel Talavera (guitarra i veu); Miki Santamaria (baix) i Miguel Ballester (bateria)

 

 

Xavier Reija Electric Trio

Divendres 8 de novembre a les 22:00h. (Mara's Bar)

La sensibilitat de Xavi Reija torna a mostrar la seva cara més polièdrica amb el seu treball Live at Casa Murada, un DVD en directe que suposa una recopilació de les millors cançons del grups liderat per aquest bateria, considerat com un dels millors del país. El trio fa gaudir amb el seu directe magnètic als seguidors del jazz i de les músiques improvisades i a tots els que volen passar una bona estona amb un projecte que rockeja per instint.

Xavi Reija (bateria), Dusan Jevtovic (guitarra) i Bernat Hernández (baix)

 

 

Big Mama and Víctor Puertas

Diumenge 10 de novembre a les 20:00h. (Mara's Bar)

A l´escenari s´hi descobreixen els dos artistes recreant un repertori que es vertebra en el blues i en el swing. Big Mama canta i toca la guitarra i Víctor Puertas l’harmònica i, si s´escau també el piano, fent gaudir el públic amb les cançons escollides on l´essència del blues n’impregna cada nota. BigMama & Víctor Puertas fan bategar el seu Blues en estat essencial, destil·lat per a ser escoltat i per gaudir-ne amb bona companyia. (Victor Puertas ha estat guardonat amb el 2n premi a l’International Blues Challenge 2013 de Memphis en la categoria solo/duet).

Big Mama Montse (veu i guitarra acústica) Víctor Puertas (harmònica)

 

 

Amadeu Casas Trio

Divendres 15 de novembre a les 23:00h. (La Boheme)

Torna a Cambrils amb format trio presentant composicions pròpies i també alguna que altra versió. Fundador de Blues Reunion, Blues Messengers, Slide Company o Tandoori LeNoir. Al marge de les col·laboracions en discos d’altres músics compta amb sis treballs discogràfics amb temes propis.

Amadeu Casas (guitarra i veu), Matias Miguez (baix) i Savador Toscano (bateria)

 

 

Lewis Enma and Bcn Fireballs

Divendres 22 de novembre a les 22:00h. (Mara's Bar)

Arriba a Cambrils la reencarnació de The Killer. Aquesta és sens dubte la millor banda de tribut al gran Jerry Lee Lewis que podem trobar a casa nostra. Ens traslladarem de la mà d’aquesta formació als trepidants finals dels anys 50 i dels 60 emulant amb el seu toc personal els energètics shows d’aquest pianista i cantant nord-americà.

Enma Fernández (piano i veu) Carlos Navarrete (guitarra)
Fran Martín (contrabaix), Pere Miró (saxo) i Carlos Munté (bateria)

 

 

Apel·les Carod Quartet

Divendres 29 de novembre a les 22:00h. (Mara's Bar)

Apel·les Carod Quartet és una jove formació de jazz de caire contemporani. És el projecte més personal del violinista cambrilenc, que explora els terrenys de la improvisació a partir de composicions originals. En la música que comparteixen hi ha subtilesa i energia, risc i calma, força i placidesa, el reflex d’una veu pròpia i sincera que s’expressa mitjançant els llenguatges del jazz modern.

Apel·les Carod (violí), Miquel Biarnés (bateria), Ismael Alcina (baix fretless) i Toni Saigi (piano)

--

V Cicle Cambrils Jazz and Blues
Del 19 d'octubre al 29 de novembre
Cambrils, diversos espais

A

També et pot interessar