Idea

Foto: 

Cedida

El treball cooperatiu i col·laboratiu, protagonista de la jornada IDEA 2017

La jornada organitzada per Disseny=Igualada tindrà lloc el proper 15 de desembre a l’Adoberia Bella d’Igualada
Surtdecasa Centre
,
12/12/2017
Activa't

Aquest divendres se celebrarà la tercera edició d'IDEA - Igualada Disseny en acció. Una jornada dedicada a posar en valor el disseny com a estratègia d’innovació i canvi amb l’objectiu d’identificar la diversificació de l’activitat productiva i generar sinèrgies que permetin potenciar la reindustrialització del territori, posant l’accent en l’economia del coneixement.

El treball cooperatiu i col·laboratiu seran els protagonistes de la jornada d’enguany que tindrà lloc el proper divendres 15 de desembre a l’Adoberia Bella d’Igualada. Un dels actes més destacats serà la taula rodona de casos d’èxit reals. Un ventall que va de l’economia social a projectes empresarials que agrupen grans corporacions. La taula rodona comptarà amb la intervenció de Pep Espelt, director i fundador del Konvent de Cal Rosal que amb l’activisme com a columna vertebral, és un espai de formació, creació, creixement i destrucció; Núria Vega, cofundadora del projecte (Des)vestint aliments, la reflexió sobre producció/distribució dels aliments des d’una lògica de sostenibilitat i consum responsable i Xavi Teis, responsable de comunicació de Coop57, una cooperativa de serveis financers ètics i solidaris que té com a objectiu principal, contribuir a la transformació social de la nostra economia i de la nostra societat. Tots tres analitzaran la cooperació i l’economia social des de les seves respectives experiències que els han conduit a casos d’èxit.

Daniel Giralt-Miracle

Un dels altres plats forts de la jornada serà la presentació del nou projecte Fons Gràfic 'El Disseny fet a Igualada', una iniciativa de recuperació i posada en valor del patrimoni gràfic local presentada pel seu president Xavier Vives i Marta Vives, directora de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. També intervindrà el prestigiós crític, historiador de l’art i del disseny, Daniel Giralt-Miracle, qui ha acceptat la direcció honorífica del Fons Gràfic. Disseny=Igualada vol recuperar el treball de tots aquells dissenyadors, grafistes i dibuixants que, durant molts anys, han aportat els seus dissenys que han prestigiat la indústria local. Un homenatge i reconeixement com a actors d’una part del patrimoni cultural de la ciutat.

Al llarg de la jornada també tindrà lloc la presentació de la campanya Disseny+Impressió, una Master Class a càrrec d’Anna González, de Graphic Packaging, un col·loqui debat a l’entorn del disseny a Igualada i la seva incidència en l’evolució productiva del territori entre moltes d’altres activitats, i dues presentacions més. Una de la Iniciativa Actua, a càrrec de Jorge Cebrián, una agència mixta público-privada d’impuls als clústers locals i d’atracció d’inversions a Andorra, i l'altra a càrrec d'Oriol Alcoba, de la iniciativa ESADECreapolis, un projecte liderat per ESADE i que aplega bancs, empreses i universitats per al desenvolupament i la innovació.

Disseny=Igualada
Disseny=Igualada és una associació per potenciar i promoure el disseny i la innovació a la ciutat d’Igualada. És una aposta decidida pel disseny com a element de posicionament diferencial en l’àmbit econòmic i en la reactivació del teixit productiu i de serveis de la ciutat i la seva zona d'influència.

A

També et pot interessar