rewind festival gala

Foto: 

Cedida
Gala de lliurament de premis de la passada edició del festival.

Javier Pérez-Vico: "Volem que el Rewind Festival sigui una festa del cinema"

El director executiu del certamen de curtmetratges de Vilanova del Camí ens parla de les novetats i les activitats paral·leles amb què el volen fer créixer
David Canto / Pantalla.cat
,
07/03/2016
Arts
Javier Pérez-Vico i Raül Bocache són els responsables del programa de cinema de Ràdio Nova +QueCine i d'organitzar puntualment projeccions de pel·lícules a Vilanova del Camí. Inquiets i amb ganes de fer més coses, fa un parell d'anys van decidir tirar-ne endavant una relacionada amb la seva passió, un festival de cinema. I en concret, de curtmetratges, el Rewind Festival, la segona edició del qual se celebra de l'11 al 13 de març.
"Hem afegit una secció nova de ciència-ficció i terror i tenim una representació més variada, amb comèdies, drames, històries socials i crítiques"

"Hi va haver una època en què els curtmetratges tenien sortida. Recordo que als 80 i els 90 es projectaven als cinemes. Això ha desaparegut i vam pensar en oferir la possibilitat de veure aquests treballs i donar una oportunitat als creadors de curtmetratges, que moltes vegades són gent que comença, que tenen molt bones idees i moltes ganes. Els volem donar una empenta", explica Pérez-Vico, director executiu del Rewind Festival.

A la primera edició patien perquè no els arribessin prou propostes, però de seguida van veure que a través de les plataformes en línia vinculades als curts els n'arribaven moltes, sobretot de productores i escoles de cinema. "Vam comptar amb una representació de cinema de tot l'estat i d'una gran varietat: comèdia, drama, terror, animació... I als repartiments, actors i actrius coneguts i conegudes, importants, molts ajudants a directors que no eren coneguts però que tenien propostes molt interessants", assegura Pérez-Vico.

  • imatge de control 1per1

Raül Bocache i Javier Pérez-VicoRaül Bocache i Javier Pérez-Vico, responsables del Rewind Festival.

Entre aquests directors hi havia Dani de la Orden, el director de 'Barcelona, nit d'estiu' i 'Barcelona, nit d'hivern', que va acabar guanyant el premi a millor curt 2015 amb 'Nadador' i que aquest any lliurarà el guardó al guanyador d'aquesta edició. El director executiu del festival recorda "a la primera edició va confirmar ràpidament la seva assistència i després sempre ha acceptat les propostes d'entrevista que li hem fet al programa i també ha acceptat la invitació a venir a aquesta segona edició, com a guanyador, sempre que li sigui possible".

Els organitzadors del Rewind també van tenir una sorpresa agradable quan l'actor Javier Gutiérrez, guanyador del Goya per 'La isla mínima', va acceptar la seva invitació, perquè "són actors molt ocupats i els seus curtmetratges tenen molta sortida a molts festivals, amb moltes nominacions, i no poden anar a tot arreu".

Dani de la Orden i Javier GutiérrezFoto esquerra: Dani de la Orden | Foto dreta: Javier Gutiérrez.

El Rewind Festival 2016 ha rebut més de 300 curts, entre els quals n'han hagut de seleccionar els 13 que es podran veure al certamen. Per a Pérez-Vico, "el nivell segueix sent molt alt". "Aquest any hem afegit una secció nova de ciència-ficció i terror i tenim una representació més variada, amb comèdies, drames, històries socials i crítiques, i tornem a tenir una representació del cinema d'animació". Altres novetats són la secció Joves promeses en què diferents escoles competeixen amb curts de 30 segons sobre riscos laborals, i la de Microcurts, amb produccions de menys de 3 minuts.

La intenció del Rewind Festival, però, no només és fer projeccions dels curtmetratges, sinó que tot el cap de setmana sigui "una festa del cinema", amb activitats paral·leles i, sobretot, la gala de dissabte 12 a les 21:30h, que aquest any comptarà amb Quique Santano com a mestre de cerimònies. "Volem que sigui dinàmica i divertida, amb moments musicals i balls, amb sorpreses i muntatges de cinema", assegura el director executiu de l'esdeveniment.

Entre les activitats paral·leles, a la inauguració del festival el divendres amb la projecció del curtmetratge 'El ritual de la felicidad' de Carlos Ocho, comptaran amb l'equip, que farà una xerrada després del visionat i parlarà del procés per arribar a fer un curtmetratge. L'últim dia de festival arrencarà amb una rua galàctica que recorrerà Vilanova del Camí de 12 a 1 del migdia. "L'any passat ja vam comptar amb la presència de l'Associación Star Wars Catalunya a la gala, presentant-hi un premi. Aquest any hem volgut ampliar la seva presència i comptarem amb més membres del club, per fer aquesta rua".

Pérez-Vico també destaca les projeccions de diumenge a la tarda: "a partir de les 17h hem recopilat alguns dels curtmetratges que han quedat fora de concurs per temàtica o perquè passen del límit de minuts (que és de 3 a 15'). Hi projectarem algunes obres de molta qualitat, amb premis i nominacions a altres festivals i premis estatals. 'Donde caen las hojas', un curt de temàtica social, serà el que obrirà aquests passis de clausura i comptarem amb la presència de la directora, Alicia Albares". També s'hi podran veure 'A lonely Sun Story' o 'Nada S.A.', entre d'altres.

El Rewind Festival, doncs, seran tres dies dedicats als curtmetratges, unes produccions que les sales comercials han eliminat dels seus passis i que moltes vegades compten amb propostes més originals, arriscades i compromeses que els llargmetratges que ens arriben cada divendres a les cartelleres.

A

També et pot interessar