Cartell Festa de la Llum 2016

Foto: 

CEDIDA

Festes de La Llum, el Top 4

Us presentem els 4 imprescindibles de La Llum 2016 de Manresa
Mete Codinach
,
19/02/2016
Fires i festes
Els protagonistes d'aquestes festes són l'aigua i la llum

Divendres 19 de febrer es dóna el tret de sortida oficial de les Festes de La Llum amb un pregó institucional. Fins el dia 6 de març hi haurà una gran quantitat d’actes i activitats per recordar i celebrar que el 21 de febrer de 1345 un misteriós raig de llum va arribar des de Montserrat fins a l’església del Carme de Manresa. Fruit d’aquest fet, els manresans van poder construir una sèquia que va acabar amb l’època de fam i mort en què es trobava la ciutat. Des de Surtdecasa Centre et presentem el nostre Top 4, és a dir, els 4 imprescindibles d’aquestes festes que tenen com a protagonistes l’aigua i la llum:

Encesa dels milers d’espelmes que il·luminaran el centre històric.

1. Encesa de la Nova Llum 2016
Dissabte 20 de febrer a les 19h, Òmnim ha convocat una encesa col·lectiva de 30.000 espelmes que il·luminaran el centre històric de Manresa. Durant unes quantes hores, totes les espelmes estaran enceses alhora als carrers, balcons, finestres i aparadors de botigues i simbolitzaran el naixement d’una nova Llum que, segons les paraules de l’entitat “mirant cap al futur des del passat, ens faci adonar que entre tots ho podem tot”. És el quart any que es durà a terme aquesta iniciativa que dibuixa formes i siluetes per tot el casc antic de la ciutat. Es tracta d’un dels actes més poètics de La LLum.

Jardins de Llum 2015 / Instal·lació: Rosó Cusó

2. Jardins de Llum
En paral·lel a l’Encesa de la Nova Llum, s’innaugurarà ‘Jardins de Llum’ un itinerari de 16 intervencions artístiques elaborades per diferents entitats i artistes. L’any passat es va presentar la primera edició del projecte a la ciutat i la vam viure com una aportació diferent, arriscada i molt innovadora.
L'entrevista que vam fer a l’Anna Roca, secretària i responsable de comunicació de la TAV-CC (entitat organitzadora) i la presidenta de l'entitat, Roser Oduber ens ha deixat amb encara més ganes de veure la segona edició d’aquesta iniciativa.

Artesans, comerciants, espectacles, cercaviles, canvis de guàrdia, tallers i activitats infantils.

3. Fira de l’Aixada
Els dies 27 i 28 de febrer, el casc antic de Manresa es vesteix amb robes, colors i olors medievals. Al terra hi ha palla, entre els balcons guirnaldes i banderoles i als carrerons hi passegen bufons, reis, zíngares i cavallers.
Els més de 500 actors que participen a la Fira de l'Aixada recreen escenes històriques viscudes a la ciutat com l’entrada del bisbe Galceran Sacosta a la ciutat o l’arribada de La Llum del 21 de febrer de 1345 a l’església del Carme. És, sense dubte, l’acte més multitudinari de La Llum i una molt bona ocasió per visitar la ciutat i viure la seva història en primera persona.
Per completar la passejada, us recomanem anar fins al Carrer del Balç per veure una de les visites teatralitzades que s’hi organitzen.

Caminada popular, familiar i no competitiva que ens porta a resseguir el camí de la Sèquia.

4. La Transèquia
Els 26 quilòmetres de La Sèquia que transcorren entre Balsareny i el Parc de l’Agulla es transformen, el dia 6 de març, en les Rambles de la Catalunya Central. La Transèquia convoca a moltíssimes persones que fan tot el recorregut caminant, corrent, en bicicleta o en handbike per recórrer el canal d’aigua que origina les Festes de la Llum. Pels qui vulgueu fer-la, recordeu que per poder-hi participar cal inscriure’s!
Recorda que a la nostra agenda hi trobaràs tots els actes de Les Festes de la Llum.

 

Més informació: 

També podeu consultar els actes que hem destacat als respectius espais digitals  de L'Encesa de la Nova Llum, els Jardins de Llum/16, la Fira de l'Aixada i la Transèquia.

A

També et pot interessar