AGENDA
Arts
100 anys de música, cultura i societat. La Unió Filharmònica d'Amposta
2017
Del 3 de desembre al 18 de febrer
  • Amposta
Museu de les Terres de l'Ebre

Exposició '100 anys de música, cultura i societat. La Unió Filharmònica d'Amposta'

Emmarcada dins de les nombroses activitats que la centenària societat ha organitzat al llarg de l’any, l’exposició presentarà als visitants un singular recorregut a través de textos, imatges, veus i espais.

Una aproximació a 100 anys de trajectòria repartits en cinc àmbits, que sintetitzats, han fet possible el projecte musical, cultural i social que aquesta entitat ha significat per a la ciutat d’Amposta. Els àmbits són Les Persones, La Memòria, El Paisatge de la Fila, L’Escola i El Futur. A través de diferents entrevistes es dóna veu a algunes de les moltes persones que amb el seu esforç i implicació han participat en el manteniment i creixement de la societat.

La Memòria destaca alguns dels fets que han deixat empremta a la història de la Fila, com la primera actuació de la Banda de Música o l’excursió que l’any 1923 músics i acompanyants van fer a Les Salines de la Trinitat.

L’eix central de la instal·lació és El Paisatge de la Fila, que representa un escenari, l’espai on es concentra i es mostra al públic el resultat de tot el treball i dedicació de les diferents seccions de l’entitat.

Els canvis en els models pedagògics i d’organització educativa estaran tractats en el capítol dedicat a L’Escola de música.

Finalment, s’aborden qüestions relatives als objectius que entitats com La Fila desenvolupen i hauran d’emprendre en un futur pròxim per donar continuïtat al seu projecte educatiu, cultural i social.

Més informació: 

Et pot interessar

MónNatura Delta de l’Ebre
Dies 28 i 29 d'abril
Amposta
Exposició de Geanina Miler
Del 7 al 25 d'abril
La Galera
Ruta 'La Fatarella. Un poble ocupat' - Rodalies 2018
Diumenge 6 de maig, 11h
La Fatarella
Viatge fantàstic a la mar de l'Ebre
Dissabte 28 d'abril, 18h
La Ràpita
Cocó de la Gralla - Mas de Barberans
Diumenge 6 de maig, 11h
Mas de Barberans
Tragèdia al call
Diumenge 6 de maig, 10:30h
Tàrrega
Exposició 'El desig de creure'
Del 3 de març al 29 d'abril
Amposta
Dimarts 8 de maig, de 16 a 18h
Tortosa