AGENDA
Arts
Exposició '1937. Quan la ribera no tenia amo'
2017
Del 15 de setembre al 12 de novembre
  • Amposta
Museu de les Terres de l'Ebre

Exposició '1937. Quan la ribera no tenia amo'

Exposició '1937. Quan la ribera no tenia amo. Crònica de la Col·lectivitat General d’Amposta', el primer projecte de l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) a les Terres de l’Ebre, amb 25 fotografies de la Col·lectivitat General d’Amposta que són el seu punt de partida, unes imatges que s’han positivat per primer cop per a l’ocasió just quan fa 80 anys que van ser realitzades, ja que els autors les van classificar com “Colectivitat General d’Amposta. 22 de setembre de 1937”.

Gràcies a la col·laboració de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AFB), la mostra sobre la col·lectivitat ampostina també inclou un apartat dedicat al treball dels Pérez de Rozas durant la guerra.

A més de la sèrie fotogràfica, l’exposició també inclou documentació fins ara inèdita sobre el procés d’incautacions, mapes topogràfics de la ribera i la garriga i cartells d’època. Entre els materials triats té una presència rellevant la premsa. Així, es poden veure números de la publicació 'El Explotado' (1932) al voltant de la qual s’articulava el discurs anarquista ampostí i diferents peces sobre la col·lectivitat publicades durant la guerra a Solidaridad Obrera, ¡¡Campo!! o Mujeres Libres.

Mereix una menció a banda a la sèrie de tres reportatges que la revista gràfica 'Umbral' dedicà a la col·lectivitat escrits per Lucía Sanchez Saornil i amb fotografies del valencià “Finezas”.

Inauguració: 

Divendres 15 de setembre, a les 19:30h.

Organitza: 

Observatori de la Vida Quotidiana, Ajuntament d’Amposta i Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre.

Més informació: 

Et pot interessar

XXIII Festa de la Carxofa - Amposta 2018
Diumenge 25 de febrer, 12h
Amposta
XV Jornades gastronòmiques de la carxofa - Amposta 2018
Del 18 de febrer al 18 de març
Amposta
La Passió d'Ulldecona 2018
Diumenge 4 de març, 16:30h
Ulldecona
Tragèdia al call
Diumenge 4 de març, 10:30h
Tàrrega
Exposició 'Els Pastorets'
Fins l'1 de març
Cubelles
Dimarts 3 d'abril, de 16 a 18h
Tortosa
Exposició 'La mirada de les dones'
Del 3 al 28 de febrer
La Galera