Arts
,
2017
Del 28 d'octubre al 10 de gener
Centre d'Art Lo Pati
Amposta

Exposició 'Llots i Torbes', de Mari Chordà

Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre presenta la mostra ‘Llots i Torbes’, de Mari Chordà (Amposta, 1942). De fet, és la primera exposició de gran format d’aquesta reconeguda i revolucionària artista a la seua ciutat natal.

Pionera en l'expressió visual de la sexualitat femenina lliure, Mari Chordà és molt coneguda a Amposta perquè els seus pares regentaven una de les botigues més emblemàtiques de la ciutat i també per haver fundat el bar Llar. Feminista, poeta i activista, la seua obra va rebre un reconeixement important fa dos anys quan la Tate Modern de Londres va escollir dos quadres seus: 'La gran vagina' (1966) i 'Coitus pop' (1968) per a la mostra col·lectiva 'The world goes pop'. Els últims mesos també el Museu Reina Sofia de Madrid s’ha interessat en les seues creacions.

L’exposició ‘Llots i Torbes’ inclou obra nova creada expressament per a l’ocasió i vol ser un “donatge” a una altra gran dona, la biòloga nord-americana Lynn Margulis, que va descobrir al delta de l’Ebre un bacteri que provava la seua teoria de la simbiogènesis en l’origen de les cèl·lules, un descobriment científic amb arrels deltaiques que lliga perfectament amb l’obsessió de Chordà per la fertilitat, la fecunditat o l’origen de la vida que sovint plasma amb els seus quadres d’úters i vagines.

Inauguració: 

Dissabte 28 d'octubre, a les 20h

Més informació: 

  • imatge de control 1per1