AGENDA
Arts
Llots i Torbes de Mari Chordà - Lo Pati 2017
2017
Del 28 d'octubre al 10 de gener
  • Amposta
Centre d'Art Lo Pati

Exposició 'Llots i Torbes', de Mari Chordà

Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre presenta la mostra ‘Llots i Torbes’, de Mari Chordà (Amposta, 1942). De fet, és la primera exposició de gran format d’aquesta reconeguda i revolucionària artista a la seua ciutat natal.

Pionera en l'expressió visual de la sexualitat femenina lliure, Mari Chordà és molt coneguda a Amposta perquè els seus pares regentaven una de les botigues més emblemàtiques de la ciutat i també per haver fundat el bar Llar. Feminista, poeta i activista, la seua obra va rebre un reconeixement important fa dos anys quan la Tate Modern de Londres va escollir dos quadres seus: 'La gran vagina' (1966) i 'Coitus pop' (1968) per a la mostra col·lectiva 'The world goes pop'. Els últims mesos també el Museu Reina Sofia de Madrid s’ha interessat en les seues creacions.

L’exposició ‘Llots i Torbes’ inclou obra nova creada expressament per a l’ocasió i vol ser un “donatge” a una altra gran dona, la biòloga nord-americana Lynn Margulis, que va descobrir al delta de l’Ebre un bacteri que provava la seua teoria de la simbiogènesis en l’origen de les cèl·lules, un descobriment científic amb arrels deltaiques que lliga perfectament amb l’obsessió de Chordà per la fertilitat, la fecunditat o l’origen de la vida que sovint plasma amb els seus quadres d’úters i vagines.

Inauguració: 

Dissabte 28 d'octubre, a les 20h

Més informació: 

Et pot interessar

Aus - MónNatura Delta de l'Ebre
Dijous 19 de juliol, 11h
Amposta
XIII Firebre - Benifallet 2018
Dies 30 de juny i 1 de juliol
Benifallet
International Asteroid Day
Dissabte 30 de juny, 21:30h
Roquetes
V Eclipsi de Garnatxa Blanca - Bot 2018
Dissabte 30 de juny, 20:30h
Bot
14es Jornades Musicals a l'Ermita de la Pietat - Ulldecona 2018
Del 3 de juny al 26 d'agost
Ulldecona
Ara Malikian
Dilluns 2 de juliol, 21h
Tortosa
Visites guiades 'Rodalies' - COMEBE
Diumenge 19 d'agost, 11h
Batea
Fòrum del Talent - Amposta 2018
Del 10 de maig al 4 d'octubre
Amposta