AGENDA
Arts
Llots i Torbes de Mari Chordà - Lo Pati 2017
2017
Del 28 d'octubre al 10 de gener
  • Amposta
Centre d'Art Lo Pati

Exposició 'Llots i Torbes', de Mari Chordà

Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre presenta la mostra ‘Llots i Torbes’, de Mari Chordà (Amposta, 1942). De fet, és la primera exposició de gran format d’aquesta reconeguda i revolucionària artista a la seua ciutat natal.

Pionera en l'expressió visual de la sexualitat femenina lliure, Mari Chordà és molt coneguda a Amposta perquè els seus pares regentaven una de les botigues més emblemàtiques de la ciutat i també per haver fundat el bar Llar. Feminista, poeta i activista, la seua obra va rebre un reconeixement important fa dos anys quan la Tate Modern de Londres va escollir dos quadres seus: 'La gran vagina' (1966) i 'Coitus pop' (1968) per a la mostra col·lectiva 'The world goes pop'. Els últims mesos també el Museu Reina Sofia de Madrid s’ha interessat en les seues creacions.

L’exposició ‘Llots i Torbes’ inclou obra nova creada expressament per a l’ocasió i vol ser un “donatge” a una altra gran dona, la biòloga nord-americana Lynn Margulis, que va descobrir al delta de l’Ebre un bacteri que provava la seua teoria de la simbiogènesis en l’origen de les cèl·lules, un descobriment científic amb arrels deltaiques que lliga perfectament amb l’obsessió de Chordà per la fertilitat, la fecunditat o l’origen de la vida que sovint plasma amb els seus quadres d’úters i vagines.

Inauguració: 

Dissabte 28 d'octubre, a les 20h

Més informació: 

Et pot interessar

XXIII Festa de la Carxofa - Amposta 2018
Diumenge 25 de febrer, 12h
Amposta
Exposició 'Imágenes para decirlo', d'Ersi Marina Samará Spiliotopulu
Del 2 de març al 29 d'abril
Vilanova i la Geltrú
Tragèdia al call
Diumenge 4 de març, 10:30h
Tàrrega
Exposició 'Els Pastorets'
Fins l'1 de març
Cubelles
Dimarts 3 d'abril, de 16 a 18h
Tortosa
Dones de ciència
Del 2 al 26 de febrer
Tàrrega
copa de vi
Dissabte 24 de febrer, 14h
La Pobla de Cérvoles