Activa't
,
2017
Diumenge 19 de novembre, 11h
Observatori de l'Ebre
Roquetes

Jornada de portes obertes a l'Observatori de l'Ebre

Amb motiu de la 22a Setmana de la Ciència, l’Observatori de l’Ebre obrirà les seves portes al públic amb la conferència a càrrec d’Iko Margalef (divulgador, astrofotògraf i col·laborador de l'Observatori).

Programa: 

11h | Conferència: ‘J.J. Landerer, el primer geòleg planetari?’

Coneixerem la vida i obra de José Joaquín Landerer, gran científic de l'Observatori de l'Ebre de finals del segle XIX i principis del XX. Durant els seus anys de treball, va passar de ser un aficionat a l'astronomia, a un astrònom reconegut a Europa. Descobrirem com va aplicar els seus coneixements de geologia a l'observació de la Lluna, i com va evolucionar de dibuixant a astrofotògraf, convertint-se en un dels primers geòlegs planetaris del mon.

Veurem per primera vegada, en format digital, astrofotografies, dibuixos i articles de divulgació de J.J. Landerer. Gaudirem de imatges dels eclipsis de l'any 1900 i 1905, d'aquest últim amb sorpresa inclosa i dibuixos amb detalls sublims del planeta Júpiter fets l'any 1891. A més repassarem, la gran tasca divulgativa que va fer, apropant l'Astronomia a la gent, com actualment l'Observatori de l'Ebre fa en els nostres dies.

12h | Visita guiada

Visita guiada als pavellons solar, meteorològic i sísmic, amb la finalitat de donar a conèixer el patrimoni de l’Observatori i les activitats de recerca i observació que es realitzen al centre. La visita es farà a càrrec dels mateixos investigadors de l’Observatori.

Preu: 

Obert a tots el públics. Sense inscripció prèvia.

Més informació: 

  • imatge de control 1per1