Llibres
,
2017
Dijous 13 de juliol, 20h
Teatre Auditori Felip Pedrell (sala petita)
Tortosa

Presentació del llibre 'I tot això com es paga?'

Presentació del llibre 'I tot això com es paga?' (Ara Llibres), a càrrec dels seus autors, Ferran Casas i Roger Tugas, i cloenda a càrrec de Lluís Salvadó, secretari d’Hisenda del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya.

Sinopsi: 

A 'I tot això com es paga?' s'explica amb rigor i d’una manera amena la construcció de la Hisenda catalana. Una obra que exposa els problemes que caldria superar per fer-la viable, en una futura República independent o sense desconnectar d’Espanya. Aquest treball de divulgació repassa els interrogants més comuns i apunta les respostes pertinents. Ens mostra també els països que ens poden servir de referents i aporta dades rellevants i estudis comparatius. Alhora, exposa els grans reptes que hauria d’afrontar aquesta nova Hisenda catalana: fugir del model d’Administració Tributària espanyol i dissenyar un sistema fiscal modern, eficient, equitatiu, transparent, comprensible per al ciutadà i homologable al dels països europeus. Una tasca gens senzilla, en especial si s'ha d'afrontar -com tot apunta- sense la col·laboració de l'Estat o directament amb una Hisenda espanyola hostil i en competició amb l'emergent estructura d'estat catalana, una dificultat notable que cal tenir previst com sortejar".

 

Ferran Casas i Roger Tugas resolen en 100 punts clau tots els dubtes que aniran sorgint en tot el procés, aborden el debat sobre una fiscalitat més justa i expliquen com s’ha gestat políticament el projecte i qui són els seus protagonistes. Aquesta és una obra per a no-economistes convençuts de la radical necessitat de tenir el model econòmic català ben apamat. Perquè la Hisenda ha de ser un dels pilars del nou estat i una pedra de toc de la seva fesomia. 

Organitza: 

ANC de Tortosa

Col·labora: 

Ara Llibres i la 2 de Viladrich.

  • imatge de control 1per1