Activa't
,
2018

Conferència 'El telescopi solar Evershed'

En el marc de la 23a Setmana de la Ciència, jornada de Portes Obertes de l'Observatori de l'Ebre, amb una conferència, una exposició i una visita guiada gratuïta.

La conferència porta per títol 'El telescopi solar Evershed, usos històrics i restauració per part de l’Escola D’Art de la Diputació a Tortosa (EADT). Intervenció sobre el plànol del tramvia entre Tortosa i l'Observatori (1905)', i anirà a càrrec dels ponents Amàlia Granell (EADT), Silvia Panadell (EADT) i Juan José Curto (OE).

S'hi explicarà el funcionament del telescopi solar Evershed de l'Observatori de l'Ebre, es detallaran les conclusions científiques obtingudes amb les dades generades per aquest i, finalment, s'explicarà el procés de restauració que ha realitzat l'EADT, que permetrà d’incloure’l a l'exposició permanent de l’Observatori. També s’explicarà la intervenció de conservació i restauració d'un plànol de gran format: el plànol del tramvia entre Tortosa i l'Observatori, que data de 1905.

Després de la conferència, es realitzarà una visita guiada al centre, que inclourà els pavellons astronòmic, meteorològic i sísmic, i també la biblioteca. A més a mé, es podrà visitar l'exposició 'Urban Sketch a l'Observatori' que, en col·laboració amb l'escola de dibuix 'Mà de llapis' de Roquetes, exposarà dibuixos fets amb tècnica d’Urban Scketch, és a dir, documentant el lloc i el moment determinat en què es van fer, representant amb fidelitat les escenes que es presencien. S’usen diversitat d’estils i ferramentes de suport.

Programa: 

11:00h | Conferència
12:00h | Visita guiada
12:00h | Exposició 'Urban Sketch a l'Observatori'

Organitza: 

Observatori de l'Ebre.

Col·labora: 

Escola d'Art de Tortosa.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1