Arts
,
2018
Diumenge 7 d'octubre, 18h
Observatori de l'Ebre
Roquetes

Estrena del documental 'A les fosques'

En el marc del Festival Front, Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau, estrena del documental 'A les fosques. La memòria de la Tortosa bombardejada', un documental amb històries humanes sobre l'evacuació de la ciutat de Tortosa durant la Guerra Civil i la vida a les serres de Boix i del Coll de l'Alba. 

Sinopsi: 

Entre el 23 de febrer de 1937 i el 30 de desembre de 1938, en plena Guerra Civil, Tortosa va patir una vuitantena d’atacs aeris de l’Aviació Legionària Italiana i la Legió Còndor. Els tortosins van haver d’adaptar-se a aquesta tragèdia i es van refugiar a les zones muntanyoses de l’entorn, on van sobreviure en condicions miserables. Finalment, la ciutat seria completament evacuada l’abril de 1938. Vuitanta anys després, el documental ‘A les fosques. La memòria de la Tortosa bombardejada’ recull la memòria i les històries de vida dels qui van viure aquell dramàtic episodi.

El projecte, impulsat pels periodistes Andreu Caralt (cofundador de l’empresa Terra Enllà, especialitzada en serveis de memòria històrica) i Oriol Gracià (de l’empresa Bluverd Comunicació), neix amb la voluntat de registrar el testimoni d’alguns dels supervivents del bombardeig que van participar en l’acte commemoratiu del vuitantè aniversari del bombardejos, que es va celebrar a Tortosa el 15 d’abril passat. El film, per tant, no incideix tant en l’estratègia militar i les relacions polítiques sinó en el dia a dia dels ciutadans atrapats en el conflicte.

Programa: 

18:00h | Projecció del documental
19:00h | Tast de vins (gratuït) del Celler Herència Altés de Gandesa
19:30h | Concert de la cantant Maria Rodés, presentant el seu dis 'Eclíptica', inspirat en els dietaris del seu oncle besavi Lluís Rodés, l'astrònom que va dirigir l'Observatori entre 1920 i 1939. 

Preu: 

Assistència lliure i gratuïta.
(Imprescindible confirmació a info@bluverd.com)

Fitxa tècnica: 

Idea, guió i direcció: Anreu Caralt, Maite Hernández, Oriol Gracià i Esther Benet
Fotografia: Josep Gutiérrez
Muntatge: Manel Ferrando, One Produccions
Documentació: Terra Enllà
Producció executiva: Bluverd Comunicació

Més informació: 

  • imatge de control 1per1