Arts
,
2019

Exposició 'Entre llops' de les germanes Besolí

En el marc dels actes per commemorar el Dia Internacional per l'eliminació de la violència vers les dones,  exposició 'Entre llops, un conte sobre la violència de gènere', de les germanes Olga i Ester Besolí, guanyadores del Premi Projecte Jove 2018 del Consell Comarcal del Baix Ebre amb l’exposició 'Im-Perfectes'. 

La mostra multidisciplinària, formada per olis sobre tela i diferents muntatges acompanyats de plafons explicatius que mostren el recorregut, invita a la reflexió al voltant de les agressions masclistes, de les causes que les provoquen i del tracte que es fa, tant a nivell judicial com social i mediàtic.

Inauguració: 

Divendres 22 de novembre, a les 19h

Sinopsi: 

Partint dels rols i els estereotips que creen una desigualtat entre els gèneres, passant pel cicle de la violència i els diferents tipus de violència masclista existents, fins a arribar a l’anàlisi de una societat que acull i tapa aquest tipus de comportament, i d’una justícia altament masclista que afavoreix al agressor, les Germanes Besolí volen denunciar aquesta realitat i no deixar que mirem cap a un altre costat, evitant-la.

Les Germanes Besolí han creat aquesta exposició per portar-la als instituts i començar a treballar el veritable problema de la violència masclista i les agressions sexuals en els joves: els nois que no accepten un NO i que es creuen amb el dret de seguir amb el seu propòsit encara que sigui de forma violenta.

Fins ara, totes les mesures que s’han pres són de prevenció o de suport de les víctimes, i encarades a les noies: “No vagis sola pel carrer, no vesteixis amb roba estreta, vigila amb qui parles“.  

Ens hem passat la vida avisant a la Caputxeta que no s’endinsi al bosc per que hi ha llops ferotges, llevant-li llibertats. Potser ara ha arribat el moment de tornar-li la llibertat a la Caputxeta i començar a jutjar el comportament agressiu dels llops. Són els nois de la societat els que s’han de qüestionar si realment volen ser vistos com uns depredadors, o com persones civilitzades.

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta

Organitza: 

Ajuntament de Roquetes i Biblioteca Mercè Lleixà

Més informació: 

  • imatge de control 1per1