Arts
,
2019
Del 31 de maig al 30 de juny
Palau Oliver de Boteller
Tortosa

Exposició 'Neomatèria'

Exposició 'Neomatèria', que té l'objectiu de donar a conèixer materials innovadors alternatius per als artesans, que poden esdevenir part activa en la creació i transformació dels materials. 

Horari: 

De dilluns a divendres: de 9 a 14h i de 18 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius: d’11 a 13h i de 18 a 20h

Inauguració: 

Divendres 31 de maig, a les 19h

Comissariada per: 

Iván Rodríguez 

Sinopsi: 

L’artesania ha acompanyat la humanitat des del principi de la seva existència, sostenint i reflectint l’evolució de les societats. No obstant això, els canvis viscuts en les últimes dècades han estat més ràpids i profunds que en qualsevol altre moment de la història. Tant és així que algunes veus han proposat de batejar els nostres dies amb el nom d’Antropocè (del grec anthropos, ‘ésser humà’, i kainos, ‘nou’), una nova era geològica marcada pel substancial impacte de l’ésser humà en el seu entorn.
 
En aquest context, el vincle entre l’artesà i la societat afronta una nova transformació, una revolució en la qual la matèria es reformula i obre la porta a una nova manera de crear. Aquesta exposició pretén donar veu a alguns dels materials que representen aquest canvi, en un recorregut que abasta des d’una nova mirada al món natural fins als nous camins oberts per la ciència i la tecnologia. I al centre, el paper vital de l’artesà com a creador i transformador de la neomatèria.

Organitza: 

Consorci de Comerç, Artesania i Moda ( CCAM) de la Generalitat de Catalunya

Col·labora: 

Materfad, centre de materials de Barcelona

Més informació: 

  • imatge de control 1per1