Activa't
,
2019

Jornada de portes obertes a l'Observatori de l'Ebre

En el marc de la 24a Setmana de la Ciència, jornada de Portes Obertes de l'Observatori de l'Ebre, amb una conferència i una visita guiada gratuïta.

La conferència porta per títol 'La ionosfera: una ferramenta, i a la vegada obstacle, per a les radio-telecomunicacions', a càrrec de David Altadill, Estefania Blanch i Antoni Segarra

Després de la conferència, es realitzarà una visita guiada per les instal·lacions del centre. El circuit de la visita inclourà els pavellons astronòmic, meteorològic i sísmic, i també la biblioteca.

Sinopsi: 

A la ionosfera terrestre s'hi manifesten importants fenòmens d'origen terrestre i extraterrestre, com les aurores. Aquesta capa també afecta la propagació de les ones radioelèctriques, de manera que és, alhora, una ferramenta per a les radiocomunicacions terrestres, i un obstacle per a les comunicacions entre la Terra i l'espai. La ionosfera no és un medi tranquil, en ella s'hi manifesten una sèrie de pertorbacions que modifiquen el seu comportament afectant les comunicacions per ràdio. L'Observatori de l'Ebre investiga aquestes pertorbacions i treballa en sistemes per detectar-les i mitigar-ne els efectes sobre els sistemes de comunicació per ràdio.

Programa: 

11:00h | Conferència
12:00h | Visita guiada

Preu: 

Activitats gratuïtes

Organitza: 

Observatori de l'Ebre.

  • imatge de control 1per1