AGENDA
Llibres
Llibre 'La batalla de l'Ebre, un riu de sang' - Josep Sánchez Cervelló i Pere Clua Micola
2019
Divendres 29 de novembre, 19:30h
  • Tortosa
Biblioteca Marcel·lí Domingo

Presentació del llibre 'La Batalla de l'Ebre, un riu de sang'

Presentació del llibre 'La Batalla de l'Ebre, un riu de sang', edició especial 80è aniversari, dels autors Josep Sánchez Cervelló i Pere Clua Micola

Introduirà l'acte la Sra. Montserrat Ingla, Directora dels Serveis Territorials de Justícia, i presentació del llibre a càrrec de la Dra. M. Lourdes Prades Artigas, autora de 'La batalla de l'Ebre a la memòria dels Brigadistes. Records de guerra'.

El llibre neix a iniciativa del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) l'any 2005 davant la necessitat de disposar d'un text breu que, garantint la veracitat històrica, fos capaç de donar a conèixer les causes, desenllaç i conseqüències de la que fou la batalla més llarga, dura i decisiva de la Guerra Civil Espanyola. 

Dotze anys després, el 2017, es va acordar reeditar l'obra amb la revisió del text original per part del Dr. Sánchez Cervelló i la incorporació de cinc articles breus de nova factura. 

Sinopsi: 

La Batalla de l'Ebre s'esdevingué essencialment a les comarques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, on deixà ferides molt profundes que encara perduren: emigració, destrucció d'infraestructures, empobriment. La República dissenyà la batalla atenent a causes internes i externes. Entre les primeres destacaren: aturar l'ofensiva sobre València; emprar els recursos humans i materials de Catalunya; portar l'optimisme a la seva rereguarda i reforçar el prestigi del govern de Negrín. En el camp internacional es pretengué que tant la Societat de Nacions, com França i Gran Bretanya, enfrontades a l'expansionisme nazi, canviessin la seva política de No-intervenció i donessin suport al govern legítim. La Batalla es va convertir en la més llarga i cruenta de tota la guerra i fou, també, la que anticipà, la caiguda de Catalunya i la definitiva derrota republicana.

Preu: 

Assistència lliure i gratuïta

Organitza: 

Biblioteca de Tortosa

Col·labora: 

Ajuntament de Tortosa

Més informació: 

Et pot interessar

Tribut a Sinatra - Amposta 2020
Dies 7 i 8 de febrer
Amposta
Exposició 'Aigua, Sol i Ferro' de Josep Maria Balagué
Del 30 de novembre a l'1 de març
Tortosa
Documental 'Mas de la Solfa'
Dijous 6 de febrer, 20h
Tortosa
Mercat de 2a mà 'La Segona Volta' - Roquetes 2020
Dissabte 1 de febrer, de 10 a 13h
Roquetes
Concert de Sopa de Cabra
Divendres 27 de març, 21h
Lleida
Particular història d'inicis i finals
Dimecres 29 de gener, 19h
Vilafranca del Penedès
Exposició 'Camins de ronda' - Museu de la Mar de l'Ebre
Del 18 de gener a l'1 de març
La Ràpita
Festes de la Candelera - L'Ametlla de Mar 2020
Del 31 de gener al 4 de febrer
L'Ametlla de Mar