AGENDA
Activa't
Fotografia i ordinador
2019
Dimecres 22 de maig, 18:30h
  • Tortosa
Seu de la UOC

Seminari 'La fotografia a l'època d'Instagram'

Seminari 'La fotografia a l'època d'Instagram', a càrrec d'Antoni Marín Amatller, professor dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació, qui farà un recorregut per Instagram, des dels seus orígens com a plataforma de publicació de fotografies fetes amb mòbil a la realitat actual en la qual ha esdevingut una xarxa social basada en imatges.

També es parlarà dels principals procediments del retoc fotogràfic.

Sinopsi: 

Es diu que el mòbil ha democratitzat la producció de fotografia i de vídeo. Qualsevol persona, en qualsevol lloc, en qualsevol moment pot realitzar, editar i publicar a les xarxes socials. I entre aquestes, Instagram és una de les més populars. 
 
Instagram evoluciona sobre la seva identitat com a xarxa social, però si focalitzem especialment sobre com influencia la fotografia veiem que té una important repercussió sobre el llenguatge fotogràfic. Instagram modifica la forma com fem la fotografia i aquest serà un altre punt a tractar durant el seminari, la relació d'Instagram amb el llenguatge fotogràfic. Reflexionar sobre les claus d'aquesta relació és una via per ser més creatius i donar un segell personal a la nostra producció de fotografia i vídeo. 
 
La recerca d'un estil personal passa per la concepció de la idea, saber què volem explicar i la forma com ho fem. Saber controlar la llum, el focus i la temperatura de color, així com conèixer les regles bàsiques de la composició i la planificació són elements de gran ajuda en aquest crear un estil personal. Crear un estil personal passa també per conèixer les bases de l'edició i el retoc fotogràfic quelcom que quan estem situats en el món del mòbil vol dir treballar amb les APPS.

Preu: 

Assistència lliure i gratuïta (necessària inscripció)

Inscripcions: 

A través d'aquest enllaç.

Organitza: 

Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Més informació: 

Et pot interessar

Presentació Riu d'Art - Riba-roja d'Ebre 2019
Dissabte 22 de juny, 19h
Riba-roja d'Ebre
Recorregut ornitològic amb Lo Roget - Ascó 2019
Dissabte 22 de juny, 9:45h
Ascó
IV Jornades Gastronòmiques del corder i cabrit ecològic - Serra del Montsià 2019
Del 8 al 30 de juny
Freginals, Ulldecona, La Ràpita, Amposta, L'Ampolla, Santa Bàrbara
41è Aniversari de la Segregació - Sant Jaume d'Enveja 2019
Del 8 de juny al 16 de juliol
Sant Jaume d'Enveja
XXV Diada dels Fideus Rossejats - L'Ametlla de Mar 2019
Diumenge 7 de juliol, 10h
L'Ametlla de Mar
Exposició 'Ebrergent' - Lo Pati 2019
Del 8 de juny al 28 de juliol
Amposta