Activa't
,
2019
Divendres 25 de gener, 19h
Biblioteca Marcel·lí Domingo
Tortosa

Taula rodona i col·loqui sobre el filòsof i teòleg Raimon Panikkar

Amb motiu del centenari del naixement de Raimon Panikkar (Barcelona, 1918 - Tavertet, 2010), taula rodona i col·loqui sobre el filòsof i teòleg, amb la participació de: 

- Ignasi Moreta, doctor en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, estudiós i comissari Any Raimon Panikkar. 

i la col·laboració de: 
- Francesc Lahosa, professor de filosofia de l'Institut Dertosa
- Federico Diego Espuny, doctor en filosofia i ciències de l'educació per la Universitat de Barcelona. 

Sinopsi: 

Autor d’una vuitantena d’obres escrites en sis llengües, doctor honoris causa per les universitats de les Illes Balears, Tübingen, Urbino i Girona, i professor, entre d’altres, a les universitats de Roma, Harvard i Califòrnia, la seva obra completa (Opera Omnia Raimon Panikkar) s’està publicant actualment en italià, català, castellà, francès i anglès. Aquesta exposició està centrada en la seva vocació intercultural, plurilingüe i interdisciplinar.

Nascut en una família indocatalana de la Barcelona de fa un segle, Panikkar va sentir-se alhora fill d’Orient i d’Occident, va defensar la diversitat cultural i lingüística com una riquesa que cal fomentar, va criticar la tecnocràcia i va demanar una transformació radical de la nostra manera d’entendre el món. Va relacionar-se amb molts dels grans noms de la filosofia, la ciència, la religió i les humanitats, i va desplegar una intensa activitat com a professor i conferenciant que el va portar als cinc continents.

Preu: 

Assistència lliure i gratuïta. 

Organitza: 

Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

Col·labora: 

Ajuntament de Tortosa.

  • imatge de control 1per1