Espectacles
,
2019
Divendres 8 de març, 21h
La Lira Ampostina
Amposta

Teatre 'Víctor Català, la senyoreta de L'Escala'

Representació teatral de l'obra 'Víctor Català, la senyoreta de L'Escala', de la Cia. Terratrèmol Produccions, un espectacle multidisciplinari per a tots els públics que tracta un tema tan actual com la discriminació de gènere partint de la biografia i obra de l’escriptora Caterina Albert i Paradís (1869-1966), més coneguda literàriament amb el pseudònim de Víctor Català.

*Espectacle recomanat per a tots els públics.

Sinopsi: 

A través del teatre, la música en directe, la dansa, les videoprojeccions (videodansa) i la narració, l’espectacle presenta la història de la Victòria (Viqui), una nena del s.XXI que pateix un conflicte de discriminació de gènere. A les golfes de casa hi troba un vell llibre a partir del qual descobrirà la sorprenent història de la Caterina, una noia que per a poder escriure lliurement va haver d’amargar-se darrere d’un nom d’home durant molts anys de la seva vida i que va acabar sent una de les escriptores més destacades i imprescindibles de la literatura catalana. Aquest increïble cas farà reflexionar a la Viqui -i als espectadors, petits i grans- sobre la pròpia experiència i la manera com afrontem un tipus de conflictes que gairebé un segle després són encara massa presents a la nostra societat. Un espectacle visual, musical i literari que ens submergirà a la vida i obra de 'Víctor Català, la senyoreta de L’Escala'. 

Preu: 

12€ anticipada | 15€ taquilla (comprar entrada)

Fitxa tècnica: 

Guió i direcció: Roger Cònsul
Idea original i direcció musical: Magí Canyelles
Músics/actors: Rosa Martínez (veu) –Vicki; Magí Canyelles (tenora i veu) - Llibreter i Crític; Pau Vinyoles (acordió diatònic i veu) - Mestre i Crític; Francesc Cardona (guitarra i veu) - Pintor i Crític.
Ballarina/actriu: Mar Ollé - Caterina
Narrador: Roger Cònsul

Organitza: 

Ajuntament d'Amposta.

Accessibilitat

  • Accessibilitat física: ​Hi ha adaptacions per a que les persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir. Com poden ser les rampes, ascensors, passadissos amples…
  • Gossos d’assistència: Són gossos que han estat ensinistrats per a donar servei i assistència a persones amb discapacitat. Com els gossos “guia” que estan ensinistrats per a guiar a una persona amb discapacitat visual o ceguera​

Més informació: