AGENDA
Arts
Instal·lació 'Jo soc allò prohibit' d'Isaki Lacuesta - Lo Pati 2020
2020
Des del 15 de febrer
  • Amposta
Lo Pati - Centre d'Art Terres de l'Ebre

Instal·lació 'Jo soc allò prohibit' d'Isaki Lacuesta

Videoinstal·lació 'Jo soc allò prohibit' de l'artista i director Isaki Lacuesta (Girona, 1975), que reflexiona sobre l'arbitrarietat de la censura i la confusió jurídica a través d'una cambra fosca on es projecten imatges prohibides. 

L'obra, guanyadora de la cinquena edició del Premi de Videocreació de la Xarxa de Centre d'Arts Visuals, Arts Santa Mònica, Departament de Cultura i Loop Barcelona, es basteix a partir d'una extensa recopilació de materials - un centenar de casos - que han estat prohibits a l'Estat espanyol al llarg dels últims 40 anys. No tots, però sí la majoria de casos han estat jutjats per delictes inclosos al Codi Penal com ara l’enaltiment del terrorisme, revelació de secrets, delictes contra l’honor, injúries a la corona, ofensa als sentiments religiosos o negacionisme. Referents a la propaganda gihadista, la pornografia antifeminista o el negacionisme estan molt presents en l’obra perquè generen possiblement les imatges més pertorbadores per als espectadors occidentals.

*Degut a la situació excepcional que estem patint d'alerta sanitària pel Coronavirus, el centre està TANCAT al públic fins que s'alci el confinament.

>>>> Tot i això, una part interessant d’aquesta instal·lació, es pot visitar en línia a través d'aquest enllaç de Lo Pati. Es tracta de les entrevistes en profunditat realitzades amb motiu del projecte, al músic i cantautor Albert Pla, a l’advocat Bernat Salellas, al periodista i exdirector d’El Mundo David Jiménez, i a l’artista i comissari Pedro G. Romero.

Horari: 

Dijous, divendres i dissabtes: de 17 a 20h
Diumenges: d'11 a 14h

Inauguració: 

Dissabte 15 de febrer, a les 19h

Preu: 

Entrada gratuïta

Organitza: 

Centre d'Art Lo Pati - Ajuntament d'Amposta

Més informació: 

Et pot interessar

Cicle 'La Cultura Te Cura', Editorial Milenio, Pagès Editors, Lleida, 2020
Del 25 de maig al 3 de juliol
Espectacle 'Josafat' - Cia. Passabarret
Dissabte 6 de juny, 20h
Tortosa
Lo mercat del vinil de l'ermita - Ulldecona 2020
Diumenge 31 de maig
Ulldecona
Hola Ceràmica!
Dies 12, 13 i 14 de juny
La Galera