Arts
,
2020

Instal·lació 'Jo soc allò prohibit' d'Isaki Lacuesta

Videoinstal·lació 'Jo soc allò prohibit' de l'artista i director Isaki Lacuesta (Girona, 1975), que reflexiona sobre l'arbitrarietat de la censura i la confusió jurídica a través d'una cambra fosca on es projecten imatges prohibides. 

L'obra, guanyadora de la cinquena edició del Premi de Videocreació de la Xarxa de Centre d'Arts Visuals, Arts Santa Mònica, Departament de Cultura i Loop Barcelona, es basteix a partir d'una extensa recopilació de materials - un centenar de casos - que han estat prohibits a l'Estat espanyol al llarg dels últims 40 anys. No tots, però sí la majoria de casos han estat jutjats per delictes inclosos al Codi Penal com ara l’enaltiment del terrorisme, revelació de secrets, delictes contra l’honor, injúries a la corona, ofensa als sentiments religiosos o negacionisme. Referents a la propaganda gihadista, la pornografia antifeminista o el negacionisme estan molt presents en l’obra perquè generen possiblement les imatges més pertorbadores per als espectadors occidentals.

*Degut a la situació excepcional que estem patint d'alerta sanitària pel Coronavirus, el centre està TANCAT al públic fins que s'alci el confinament.

>>>> Tot i això, una part interessant d’aquesta instal·lació, es pot visitar en línia a través d'aquest enllaç de Lo Pati. Es tracta de les entrevistes en profunditat realitzades amb motiu del projecte, al músic i cantautor Albert Pla, a l’advocat Bernat Salellas, al periodista i exdirector d’El Mundo David Jiménez, i a l’artista i comissari Pedro G. Romero.

Horari: 

Divendres i dissabtes: de 17 a 20h

Inauguració: 

Dissabte 15 de febrer, a les 19h

Preu: 

Entrada gratuïta

Organitza: 

Centre d'Art Lo Pati - Ajuntament d'Amposta

Accessibilitat

  • Accessibilitat física: ​Hi ha adaptacions per a que les persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir. Com poden ser les rampes, ascensors, passadissos amples…
  • Gossos d’assistència: Són gossos que han estat ensinistrats per a donar servei i assistència a persones amb discapacitat. Com els gossos “guia” que estan ensinistrats per a guiar a una persona amb discapacitat visual o ceguera​

Més informació: 

  • imatge de control 1per1