Música
,
2021
Dijous 4 de novembre, 19:30h
Catedral de Tortosa
Tortosa

Concert de cant gregorià amb l'Schola Gregoriana de Catalunya

Amb motiu de la inauguració del Curs Acadèmic del Campus Terres de l'Ebre de la URV 2021-22, concert de cant gregorià, a càrrec de la Schola Gregoriana de Catalunya, grup musical format per una dotzena d’homes que conreen el cant gregorià amb la intenció d’assolir la màxima fidelitat en la seva interpretació.

Sinopsi: 

La Schola Gregoriana de Catalunya va néixer l'any 2009 per iniciativa de Josep Quintana i Cortés, el seu president. La coral està dirigida per l'etnomusicòleg Ramon Vilar, format musicalment a l’Escolania de Montserrat, al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i a la càtedra Félix Huarte del Conservatori de Pamplona, extensió de l’Institut de Chant Grégorienne de París. La formació, constituïda per dotze membres de diferents comarques barcelonines, ha fet nombroses actuacions arreu del país.

El cant gregorià és un tipus de música vocal monòdica originari de l'edat mitjana que es canta generalment en llatí. D'ell en deriven els modes gregorians, que donen base a la música occidental. 

Preu: 

Entrada lliure. Aforament limitat

Organitza: 

Campus Extens de la URV a Tortosa

Col·labora: 

Ajuntament de Tortosa, capital de la cultura catalana 2021, Diputació de Tarragona i Bisbat de Tortosa

Més informació: 

  • imatge de control 1per1