Activa't
,
2021
Diumenge 21 de febrer
Virtual
Campredó

Dia Internacional Llengua Materna a Campredó

La celebració del Dia internacional de la llengua materna ha esdevingut una de les dates claus quant a activitat cultural a la biblioteca Manuel Pérez Bonfill de Campredó. En anys anteriors s'ha dedicat a homenatjar llengües com el llatí, el castellà de l'Equador, o el català de l'Alguer.

En l'edició d'enguany s'homenatjarà l'heterogeni ús lingüístic de la Confederació Helvètica, Suïssa. A partir de finals dels anys 1950 es va establir una estreta relació laboral entre Campredó i la població de Genève, Ginebra. Desenes de famílies campredonenques s'hi establiren ja que hi havia necessitat de mà d'obra en l'àmbit de la ferralla. Encara en romanen un bon nombre, moltes de les quals solen estiuejar al poble.

La llengua francesa des de fa molts anys és ben familiar als carrers de Campredó durant l'estiu molt especialment. Les activitats que s'organitzaran a redós d'aquesta important celebració seran online, a causa de les restriccions de la pandèmia. Es donarà veu a campredonencs i campredonenques que han viscut o viuen a Genève, així com a descendents seus; es remarcarà la convivència lingüística del país amb 4 llengües oficials: suís alemànic, francès-suís, italià al cantó del Ticino, i retoromanx (la llengua pròpia de les muntanyes suïsses).

"L'humanisme viatja amb els llibres", pronunciava orgullosament l'admirat estudiós suís Curt Wittlin, el qual ens va deixar un significatiu llegat a Campredó; "el poble que perd la seua llengua perd la seua identitat", refrany popular.

Organitza: 

Ajuntament de Campredó