Activa't
,
2021
Dimarts 9 de març, 19h
Online
Tortosa

Dimarts d'històries: 'Què és la "Herstory" i quins son els seus referents'

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa inaugura 'Dimarts d'Històries', un nou espai virtual de xerrades teòriques sobre art en format de podcast il·lustrat, amb 'Què és la "Herstory" i quins son els seus referents' a càrrec d'Amanda Cuesta.

El programa pretén oferir una introducció a les eines i metodologies de la Història de l'Art per situar les condicions materials de producció de les dones artistes i entendre els mecanismes d'invisibilització del seu treball en els relats patriarcals. A partir d'aquesta perspectiva de gènere resseguirem alguns casos de dones artistes des de l'antic règim fins a les construccions identitàries contemporànies. A partir d’una primera sessió introductòria us proposem un recorregut per la vida i obra de 6 artistes: Hildegarda de Bingen, Artemísia Lomi Gentileschi, Mary Stevenson Cassatt, Remedios Varo, Yoko Ono i Zanele Muholi.

Dirigit a persones interessades en història de l’art, persones interessades en feminismes i teoria queer i públic general.

Es podrà seguir gratuïtament al canal de YouTube de l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa. Un cop finalitzi l’emissió, també es podrà descarregar i escoltar a conveniència de cadascú.

Sinopsi: 

Durant la segona onada dels feminismes, als anys 70, sorgeix el moviment WITCH "women inspired to commit herstory". Fou el primer cop que es feu servir el terme que consisteix a reescriure els relats històrics a partir de la perspectiva de les dones, invisibilitzades pels col.legues homes i de denunciar la misoginia estructural de la cultura patriarcal. Repassarem la irrupció de les dones a l'acadèmia i algunes de les aportacions fonamentals des de Virginia Woolf a Simone de Beauvoir fins arribar a Paula Harper i referents més propers com Patricia Mayayo, Adelina Moya o Maite Garbayo.

Organitza: 

Escola d’Art de la Diputació a Tortosa

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1