Arts
,
2021
Divendres 22 d'octubre, 20h
El Casal
Amposta

Projecció 'La capsa vermella. La guerra infinita d'Antoni Campañà'

Projecció 'La capsa vermella. La guerra infinita d'Antoni Campañà', amb la presència dels directors: Plàcid Garcia-Planas, Arnau Gonzàlez i Vilalta i Toni Monné. Produit per la productora ampostina Filmsnòmades en coproducció amb TV3 i TVE, el documental se centra en la descoberta de fotos inèdites de la Guerra Civil Espanyola que el fotògraf Antoni Campañà va amagar al fons d'un garatge i de les que mai en va parlar amb ningú.

Amb aquestes fotografies, el fotoperiodista retrata les barricades, la gana, la solidaritat i la misèria que es va viure durant els anys que va durar la Guerra Civil. Considerades un tresor gràfic, suposen una aportació al patrimoni fotogràfic català i espanyol i situa Campañà com un dels grans noms d’aquesta expressió artística.

Sinopsi: 

Van estar amagades i en silenci vuitanta anys. No va ser fins que la família va buidar la casa, que les van trobar al fons d’un garatge, en dues caixes vermelles. 5.000 fotografies de la Guerra Civil Espanyola del fotògraf Antoni Campañà Bandranas. El documental 'La capsa vermella. La guerra infinita d’Antoni Campañà' intenta buscar respostes a una pregunta cabdal: "per què Campañà va guardar en secret aquest llegat d’alt valor històric?" Documental produït per Filmsnòmades, amb la participació de TV3 i TVE i amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta.

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: 

  • imatge de control 1per1