Activa't
,
2021
Dijous 6 de maig, 19h
Online
La Sénia

Xerrada 'La importancia de la conservación de los insectos'

Xerrada 'La importancia de la conservació de los insectos' a càrrec de Carol Martín Cortijo, biòloga i tècnica superior en gestió de recursos naturals, educadora ambiental i activista ecologista des de fa més de 20 anys.

Els insectes són fonamentals per a la vida. Formen part de de les cadenes tròfiques, mantenen a la biodiversitat, són indispensables en la pol·linització, regulen a les espècies, etc. Representen el 70% de les espècies animals conegudes de l'planeta Terra i és el grup d'espècies més divers i abundant.

Els insectes es troben en clar declivi; la seva taxa d'extinció és vuit vegades més ràpida que la dels mamífers, aus i rèptils. Els científics porten anys assenyalant la gravetat de la situació que prediu l'extinció a gran escala de l'40% de les espècies d'insectes en els propers 100 anys. Les papallones, les arnes, les libèl·lules, les abelles, les formigues i els escarabats copròfags (de fems) són els més amenaçats.

Entre les seves principals amenaces es troben aquelles relacionades directament o indirectament amb l'activitat humana, com els canvis d'ús de terra que redueixen els recursos, l'ús de biocides, malalties infeccioses emergents, espècies domèstiques introduïdes o els efectes de l'canvi climàtic.

> Accedeix a la xerrada en directe a través de la plataforma Zoom aquí (enllaç).

Preu: 

Gratuïta

Organitza: 

Ecologistes del Sénia

Més informació: 

  • imatge de control 1per1