Arts
,
2022

Exposició 'Una mirada polar. Un viaje visual a los confines de la Tierra'

Exposició fotogràfica 'Una mirada polar. Un viaje visual a los confines de la Tierra'. Poques àrees geogràfiques del nostre planeta són tan fascinants i, alhora, tan desconegudes com les regions polars. El seu gran interès científic rau en el paper important i decisiu que juguen en la dinàmica i el futur del nostre planeta, especialment en l'actual context de canvi global, ja que les regions polars són els grans i principals motors reguladors del clima de la Terra.

Els canvis dràstics que estan patint en resposta a l'augment de temperatura, ocasionat per l'increment en l'emissió de gasos d'efecte hivernacle com a conseqüència de les activitats humanes, estan afectant directament la dinàmica climàtica, oceanogràfica i ambiental, tant dels mateixos pols com de latituds extrapolars.

Aquesta exposició de fotografies persegueix mostrar la bellesa d'aquestes regions tan remotes i proporcionar una visió integral i multidisciplinària de l'estat del coneixement de les zones polars, remarcant les semblances i diferències entre l'Àrtic i l'Antàrtida. Especialment, busca conscienciar les noves generacions sobre la importància i la vulnerabilitat de les regions polars. A més, vol ressaltar la necessitat d'una investigació enfocada a comprendre i avaluar el seu paper en el futur incert del nostre planeta en un context de transformació derivada del canvi global actual.

Inauguració: 

Divendres 4 de març, 19h. A càrrec del Dr. Miquel Torta (+info)

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta

Organitza: 

Ajuntament de Tortosa i Biblioteca Marcel·lí Domingo

Col·labora: 

Biblioteques Públiques de Catalunya, Observatori de l'Ebre i Generalitat de Catalunya

Més informació: 

  • imatge de control 1per1