Espectacles
,
2022
Dissabte 29 d'octubre, 21h
Plaça de Bous
Campredó

Samhain, la castanyada màgica

Samhain, la castanyada màgica, amb l'objectiu de donar a conèixer les tradicions quasi oblidades, per tal de tornar-les a gaudir, i recuperar la riquesa d’aquesta celebració ancestral.

Experiència immersiva que conjuga diverses disciplines artístiques, com és la música, la dansa, el teatre, la il·luminació artística, per tal de recrear els diferents costums lligats a la festivitat i fer partícip al públic assistent.

Es tracta d’un recorregut on les diferents experiències sorgeixen en el moment que passa l’espectador. És el públic qui es va desplaçant, conduït pel mestre de cerimònies qui va presentant de manera teatral, i acompanyat d’elements musicals els sis espais de recreació.

Sinopsi: 

Des de l’antiguitat, els rituals i celebracions lligades als difunts han estat sempre presents com a necessitat de no perdre la memòria. En el nostre territori tenim tradicions celebrades des de l’antiguitat pels pobles celtes i ibers. L’Ebre esdevenia frontera natural entre celtes i ibers , que en el territori que ara és Terres de l’Ebre, estava la tribu dels Ilercavònia.

Algunes d’aquestes tradicions, de caràcter autòcton, com és el cas de les marfantes i els marracos, s’han conservat fins fa relativament pocs anys . Mentre que d’altres, com és el cas de La castanyera, han anat evolucionant fins als nostres dies.

Organitza: 

Produccions Cultura Viva i Ajuntament de Campredó

Col·labora: 

Col·legi Port Rodó i AMPA Col·legi Port Rodó

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1