Jump to navigation
Divendres 16 de maig, 19h
Del 13 de març al 16 de maig
Dissabte 17 de maig
Diumenge 18 de maig, 11h
Del 16 al 18 de maig
Dies 17 i 18 de maig
Jornada ‘Tasta la cultura de l’Ebre: Els sabors de l’oli, l’or líquid de la Plana’. En aquesta activitat de turisme experiencial gaudireu del conreu de l’olivera, us explicaran i coneixereu els seus orígens, el procés i l’elaboració de l’oli d’oliva a la Plana del Montsià, en concret a la vila de Santa Bàrbara. Aquest producte ha estat un dels elements més importants del municipi i ha caracteritzat, en especial des del s. XVIII, els canvis socials, culturals i comercials de la mateixa localitat i així com de les altres poblacions veïnes de l’interior del Montsià i Baix Ebre.
Durant el recorregut, es podran visitar diferents espais, on es descriuen les tècniques agrícoles i els camps de conreu originats a partir de la colonització agrícola en època moderna la qual dóna peu a la fundació del poble, fins a les instal·lacions on s’elabora i es distribueix aquest bé tant preuat i, finalment, en podreu degustar les diferents varietats d’oli que es produeixen a Santa Bàrbara.
Menú: 1r Plat: Visita al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana 2n Plat: Experiència rural entre oliveres 3r Plat: Recorregut per les cooperatives i tast d’oli
D’11 a 14h
6€ | Gratuït menors de 7 anys Reserva aquí (enllaç)
Museu de les Terres de l’Ebre
Ajuntament de Santa Bàrbara, Cooperativa Agrícola del Camp, Cooperativa Agrícola Sant Gregori, EbreTicket i Diputació de Tarragona
Web Museu de les Terres de l’Ebre