Arts
,
2024

Exposició 'Cara B'

Exposició 'Cara B', un projecte molt personal del fotògraf i bomber vallenc Francesc Plana Rafí, que presenta aquest projecte fotogràfic, que també és un treball pedagògic de prevenció, tant per a la societat com per als propis bombers, així com un homenatge a tots aquells que pertanyen a aquesta professió.

Aquesta és una proposta personal de caràcter documental que utilitza la tècnica del retrat d'una manera simple, però al mateix temps psicològicament profunda per explicar històries reals del col·lectiu de bombers que no sempre es mostren.

El Francesc Plana Rafí és fotògraf i també és bomber professional. La fotografía és la seva passió, però també ho és la seva feina com a bomber en el Cos de Bombers de Barcelona, en la que ha pogut veure i viure moltes situacions que l'han portat a donar forma al projecte Cara B.

Horari: 

Dilluns: de 16:30 a 20:30h
Dimarts: de 10 a 13:30h i de 16:30 a 20:30h
Dimecres: de 16:30 a 20:30h
Dijous: de 10 a 13:30h i de 16:30 a 20:30h
Divendres: de 16:30 a 20:30h
Dissabte: de 10:30 a 13:30h

Inauguració: 

Dimarts 6 de febrer, a les 19h

Sinopsi: 

'Cara B' consta de 18 fotografies; una per a cada bomber o bombera protagonista del relat. S’hi poden trobar casos d’arreu del món, des de Barcelona a Andalusia, passant pel Brasil, Oviedo, Les Palmes de Gran Canària i el cas més proper, el del bomber Josep Pallàs, supervivent de l’incendi d’Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, on van morir cinc dels seus companys.

Les fotografies van acompanyades d’un audiovisual on es mostren les sessions fotogràfiques i on es poden escoltar les entrevistes que es van realitzar en el transcurs de cada sessió.

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta

Organitza: 

Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes

Col·labora: 

Ajuntament de Tortosa

Més informació: 

  • imatge de control 1per1