Jump to navigation
Dies 12 i 13 de juliol
De l'11 al 13 de juliol
Del 22 al 25 de juliol
De l'1 de juliol al 20 de setembre
Del 22 de febrer al 13 de desembre
Jornada ‘Tasta la cultura de l’Ebre: Els sabors de l’oli, l’or líquid de la Plana’, activitat de turisme experiencial per gaudir del conreu de l’olivera, conèixer els seus orígens, el procés i l’elaboració de l’oli d’oliva a la Plana del Montsià, en concret a la vila de Santa Bàrbara. Aquest producte ha estat un dels elements més importants del municipi i ha caracteritzat, en especial des del s. XVIII, els canvis socials, culturals i comercials de la mateixa localitat i així com de les altres poblacions veïnes de l’interior del Montsià i Baix Ebre.
Durant el recorregut, es podran visitar diferents espais, on es descriuen les tècniques agrícoles i els camps de conreu originats a partir de la colonització agrícola en època moderna la qual dóna peu a la fundació del poble, fins a les instal·lacions on s’elabora i es distribueix aquest bé tant preuat i, finalment, en podreu degustar les diferents varietats d’oli que es produeixen a Santa Bàrbara.
Menú: 1r Plat: Visita al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana 2n Plat: Experiència rural entre oliveres 3r Plat: Recorregut per les cooperatives i tast d’oli
D’11 a 14h
L’experiència turística és gratuïta, atès que es vol dirigir a un públic familiar i de grups. *(Imprescindible reserva prèvia)
Es pot fer la reserva enviant un email a museulaplana@gmail.com o trucant als telèfons 658 998 721 / 977 719 136
Ajuntament de Santa Bàrbara i Museu de les Terres de l’Ebre
Cooperativa Agrícola del Camp
Web Museu de les Terres de l’Ebre