AGENDA
Arts
Exposició 'El sexe a l'època romana'
2016
Del 15 de gener al 28 de febrer
  • Amposta
Museu de les Terres de l'Ebre

Exposició 'El sexe a l'època romana'

Exposició 'El sexe a l’època romana', en la que es podran veure alguns dels aspectes més íntims de la vida dels romans des de la república fins al segle IV dC, a través d’una selecció de peces procedents de col·leccions arqueològiques catalanes i de les imatges i dels textos llatins més suggeridors. 

La mostra, adreçada a públic adult, es divideix en cinc grans àmbits:
Sexe i matrimoni | Sexe, seducció i bellesa | Pràctiques sexuals | Pràctiques sexuals fora del matrimoni | Sexualitat divina

Al llarg de la mostra, el visitant es trobarà acompanyat en tot moment dels autors clàssics. Els consells d’Ovidi, de Sèneca, de Plaute o de Suetoni serveixen per contextualitzar les peces que s’hi exposen: objectes de tipus religiós o amb finalitat ritual, elements de la vida quotidiana, peces de l’àmbit públic i de la intimitat domèstica. Peces com la “Venus de Badalona”, el “Vas de Bílbilis” (Calatayud), el “Fal·lus de Sasamón” o l’extens conjunt de llànties eròtiques, cridaran l’atenció del visitant ja sigui per la seva bellesa o per la seva explicitat. Unes peces que, juntament amb els textos llatins, ens parlen de la vida íntima dels antics romans. 

'El sexe a l’època romana' és la primera exposició de producció pròpia d’Arqueoxarxa i la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya, que té com a principal objectiu apropar el patrimoni arqueològic català a tothom. A l’exposició, liderada pel Museu de Badalona, s’hi podran veure una vuitantena de peces procedents de diferents col·leccions arqueològiques de tot Catalunya.

*Inauguració: divendres 15 de gener a les 19:30h, a càrrec d'Adam Tomàs Roiget, President del Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre, i Joan Pluma vilanova, Director General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. 

Més informació: 
museuterresebre.cat

    

 

Et pot interessar

Exposició 'Desmuntem mites?' - L'Aldea 2019
Del 20 de novembre a l'1 de desembre
L'Aldea
Exposició 'Entre llops' de les germanes Besolí - Jesús 2019
Del 22 de novembre al 17 de gener
Roquetes
XXII Jornades Gastronòmiques de la cuina de l'oli - Santa Bàrbara 2019
De l'1 de novembre a l'1 de desembre
Santa Bàrbara
Espectacle familiar 'La petita Capmany' - Tanaka Teatre
Dissabte 30 de novembre, 18h
Amposta
Documental 'Mas de la Solfa'
Dissabte 23 de novembre, 20h
Vilalba dels Arcs
Exposició 'Memòries Incandescents' de Josep Serra Tarragón
Del 9 al 30 de novembre
Alcanar
Exposició 'UGT, 130 anys de lluites i conquestes'
Del 8 d'octubre al 29 de novembre
Corbera d'Ebre