Arts
,
2017
Del 5 al 26 de març
Centre d'Art Lo Pati
Amposta

Exposició 'Machirulos y siluros'

Exposició 'Machirulos y siluros', de Berta Canela, artista seleccionada Sala Art Jove 2016, que s'apropia del bast arxiu d'imatges generades per les pràctiques pesqueres amb silurs, centrant-se en l'escena triomfant en la qual el mascle posa al costat de la seva presa i s'articula com una proposta postal per incidir en aquest reclam publicitari basat en una repetició sistemàtica d'actituds machirules.

Sinopsi: 
El 1974 Ronald Lorkowsky va alliberar il·legalment 32 alevins de silurs procedents del riu Danubi a l'embassament de Mequinensa (Terol) per fomentar la seva pesca. Vint anys més tard, Oliver Portrat va completar la introducció amb una altra solta de 200 exemplars procedents del riu Po (Itàlia). Amb aquests dos "machunos" s'inicia el turisme machirulo de pesca de silurs al Delta de l'Ebre, un fenomen organitzat i promogut des del mateix territori i internacionalment com a activitat econòmica, on agències internacionals organitzen estades per a aficionats a la pesca d'aquests peixos incomestibles per l'excés de mercuri.

*Inauguració: Diumenge 5 de març a les 12h
(Coincidint amb el primer 'Los Vermuts del Pati', amb la participació d'Amarantis DJ, nom de guerra de la coreògrafa i ballarina Amaranta Velarde)

Més informació: 
www.lopati.cat

 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1