Arts
,
2016
Del 4 de març al 2 d'abril
Biblioteca Municipal
L'Ampolla

Exposició 'Mauthausen. Crònica gràfica'

Exposició itinerant 'Mauthausen. Crònica gràfica', que presenta una selecció de 80 fotografies dels fons històrics del Museu d'Història de Catalunya, algunes de les quals van ser utilitzades com a testimoni contra els nazis en els judicis de Nuremberg, l’any 1946. 

La selecció d’imatges reproduïdes no pretén ser un testimoni global de l’univers dels camps de concentració, sinó només una mostra de com l’organització nazi utilitzava la fotografia a la seva conveniència. L’administració dels camps va convertir la fotografia en una de les eines privilegiades del seu funcionament, tant com a instrument burocràtic com científic o de propaganda. 

Les fotografies escollides s’han inclòs en funció de la seva utilitat com a documents històrics que poden transmetre informació i permeten il·lustrar i comprendre certs aspectes de la història de la deportació. Són la captació d’un món tancat, el testimoni de la vida quotidiana, visites d’alts jerarques del Reich, membres de les SS, intents de fuga; en resum, són una plasmació asèptica d’una vida i una mort uniformitzades.

Temàticament es reprodueixen les imatges dels camps de Mauthausen i Gusen abans i després de l’alliberament, agrupades per les diferents tipologies de temes tractats i persones o espais

Horaris: 
De dilluns a divendres, de 9 a 13h i de 16:30 a 20h 
*Inauguració: Divendres 4 de març, 20:30h 

Més informació: 
www.facebook.com/biblioteca.pijcentre

 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1